Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐆 NFT:er ska rĂ€dda regnskogen

🐆 NFT:er ska rĂ€dda regnskogen

Digitala konstverk och transparent hantering av investeringarna ska locka folk att investera i bevarandet av Amazonas regnskog.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Non-fungible tokens, NFT, Àr en kryptoteknik som gör det möjligt att köpa och sÀlja digitala samlarobjekt pÄ nÀtet. Nu tÀnker organisationen Nemus anvÀnda NFT:er för att rÀdda delar av Amazonas, rapporterar Reuters.

Idéen Àr att du köper en NFT för allt mellan 1 500 kronor till 500 000 kronor och du fÄr dÄ ett digitalt originalkonstverk.

Nemus tar sedan intÀkterna och köper regnskog för pengarna. Köparna fÄr ocksÄ information om hur marken deras pengar betalat för skyddas. I och med att allt bygger pÄ blockkedjor ska det gÄ att enkelt följa vad alla pengar anvÀnds till.

Totalt hoppas Nemus att fÄ in tillrÀckligt med pengar pÄ sina NFT:er för att kunna köpa och skydda tvÄ miljoner hektar regnskog.

Den som köper en NFT kommer förutom det digitala konstverket Àven att fÄ rÀtt att delta i beslut om ekonomisk och social aktivitet för marken. Dessutom ger NTF:n tillgÄng till mÀngd olika dokument och information som rör aktivitet pÄ marken, drönarbilder, satellitbilder med mera.

NFT:n ger alltsÄ inte ÀganderÀtt till sjÀlva marken. Enligt Nemus gÄr det inte rent juridiskt att överlÄta mark via NFT:er i Brasilien. I stÀllet Àger Nemus marken, men de har skapat en juridisk konstruktion som ska göra det omöjligt att överlÄta marken.

FörsÀljning av NFT frÄn 13,7 miljoner dollar till 2,5 miljarder dollar pÄ ett Är
FörsÀljningen av NFT:er ökade med över 18,000 procent pÄ ett Är.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.