Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌍 Betala utan bankkonto nu möjligt i Zambia

🌍 Betala utan bankkonto nu möjligt i Zambia

Betala utan bankkonto? Airtel Africa har introducerat en ny tjÀnst som gör det möjligt för alla att ta del av det globala betalningsekosystemet, till och med de utan eget bankkonto.

Khumbu Muleya
Khumbu Muleya

Dela artikeln

Airtel Africa, en av kontinentens största leverantörer av telekomtjÀnster och mobila betalningslösningar har lanserat en virtuell betalningslösning, Airtel Money MasterCard, i Zambia. Det unika med tjÀnsten Àr att den gör det möjligt för landets Airtel Money-kunder att göra globala e-handelsbetalningar oavsett om de har bankkonton eller inte.

Enligt IT News Africa Ă€r det hĂ€r en del av Airtels anstrĂ€ngningar att möta den stĂ€ndigt ökande efterfrĂ„gan pĂ„ en sĂ€ker och trovĂ€rdig digital betalningsplattform för sina över 100 miljoner Airtel Africa-mobiltelefonanvĂ€ndare i 14 afrikanska lĂ€nder: frĂ€mst i Östafrika, Centralafrika och VĂ€stafrika.

Den virtuella betalningslösningen, nÄgot plastkort finns alltÄs inte, Àr kopplad till Airtel Money-plÄnböcker och kan anvÀndas för att betala ett brett utbud av onlinehandlare som anvÀnder Mastercard, exempelvis Netflix, Uber, Amazon, Google, Aliexpress, Alibaba och andra.

Forbes uppger att registrerade mobila betalkonton i Afrika vÀxte med 12 procent till 562 miljoner 2020, medan antalet mÄnatliga aktiva konton var 161 miljoner, en ökning med 18 procent. Det totala antalet transaktioner nÄdde 27,5 miljarder (upp 15 procent) vÀrderade till 495 miljarder dollar (upp 23 procent). Afrika har 171 aktiva mobila pengatjÀnster.

Betallösningen Àr virtuell. NÄgot plastkort finns alltsÄ inte. Bild: Airtel

Airtel Money Director i Zambia, James Chona berÀttar för IT News Africa att den nya betalningsplattformen pÄskyndar effektiviteten och sömlösa onlinebetalningar samt ökar den finansiella integrationen.

– PĂ„ Airtel tittar vi stĂ€ndigt pĂ„ nya sĂ€tt att tillföra vĂ€rde och skapa en förbĂ€ttrad kundupplevelse för vĂ„ra kunder som anvĂ€nder vĂ„ra produkter och tjĂ€nster. Mastercard Ă€r ett ledande teknikföretag inom den globala betalningsbranschen, och med den virtuella Mastercard-betalningslösningen som lagts till Airtel Money-plĂ„nböcker, kommer kunderna att uppleva digitala betalningar som enklare, sĂ€ger Choma till IT News Africa.

Digital Partnerships, Mastercard Middle East and Africa SVP, Ngozi Megwa uttryckte till IT News Africa att Airtel Money-kunderna kommer att bidra till att fullgöra Mastercards löfte att fÄ in totalt en miljard mÀnniskor samt 50 miljoner mikro- och smÄföretag och 25 miljoner kvinnliga entreprenörer in den globala digitala ekonomin till 2025.

– VĂ„r strategi för digitala partnerskap Ă€r fortfarande fokuserad pĂ„ att möjliggöra den digitala transformationen av vĂ„ra partners sĂ„ att deras kunder kan njuta av sömlös tillgĂ„ng till ett globalt betalningsekosystem med en överlĂ€gsen anvĂ€ndarupplevelse. Mastercard Ă€r unikt positionerat som en enhetlig teknikleverantör för att möjliggöra den digitala transformationen av vĂ„ra partners som Airtel, samtidigt som de kopplar samman över 3,5 miljoner Airtel Zambia-konsumenter till den globala digitala ekonomin, sĂ€ger Ngozi.

Antalet mobila transaktioner ökade kraftigt globalt 2020, sÀrskilt i Afrika söder om Sahara som globalt sett stod för 43 procent av alla nya konton, enligt Londonbaserade GSM Association, ett paraplyorgan för mobilindustrin.

Airtel Africa erbjuder en integrerad svit av telekommunikationslösningar till sina abonnenter, inklusive mobila röst- och datatjÀnster samt mobila pengatjÀnster bÄde nationellt och internationellt.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.