Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💉 Coronavaccin betydligt effektivare Ă€n berĂ€knat

💉 Coronavaccin betydligt effektivare Ă€n berĂ€knat

Tester indikerar att bÄde Pfizers och Modernas coronavaccin, som nu Àr i fas 3-studier, ger ett betydligt effektivare skydd Àn tidigare berÀknat.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Bioteknikföretaget Moderna uppger att deras vaccin mot coronaviruset har 94,5 procents effektivitet nÀr det gÀller att motverka sjukdom enligt en preliminÀr analys, rapporterar New York Times.

Vaccinet har testats pÄ 30000 personer i studien. HÀlften fick tvÄ doser vaccin och hÀlften fick placebo. Enligt analysen ska vaccinet Àven ha god effekt nÀr det handlar om att motverka allvarlig covid-19-sjukdom.

Av de 95 deltagarna i studien som fick viruset hade fem fÄtt vaccinet. I elva fall handlade det om allvarlig covid-19 och samtliga som insjuknat tillhörde placebogruppen. Detta indikerar vaccinets höga effektivitet.

Resultaten frÄn analysen publicerades i ett pressmeddelande och uppgifterna kommer frÄn sÀkerhetsnÀmnden som övervakar studien. Denna har utsetts av National Institutes of Health, ett oberoende organ som inte Àr anslutet till Moderna, sÄ det Àr ett tillförlitligt resultat som ger hopp för fortsatt och slutlig analys.

Moderna Àr ett mRNA-vaccin, precis som vaccinet frÄn Pfizer, men behöver inte lagras vid lika lÄg temperatur vilket gör det lÀttare att distribuera.

Pfizer meddelade nyligen att en tidig dataanalys av deras coronavirusvaccin visar att det Àr mer Àn 90 procent effektiv, vilket var vÀsentligt högre Àn förvÀntat.

Att tvÄ oberoende vaccin visar sÄ hög effektivitet, om Àn i tidiga tester, Àr en god indikation.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.