Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ‘« ”Digital solidaritet” ska göra COVID-19-karantĂ€nen mer uthĂ€rdlig för italienarna

đŸ‘« ”Digital solidaritet” ska göra COVID-19-karantĂ€nen mer uthĂ€rdlig för italienarna

Italienska regeringen uppmanar företag att erbjuda sina tjÀnster gratis pÄ internet under karantÀnen och har byggt en sajt som samlar alla erbjudanden.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Hela Italien Àr nu i karantÀn pÄ grund av COVID-19. En utmaning med det Àr att verkligen fÄ sÄ mÄnga som möjligt att arbeta, studera och roa sig utan att gÄ utanför det egna hemmet. Italiens regering hoppas att en lösning pÄ det problemet Àr att fÄ företag att erbjuda sina internettjÀnster gratis under karantÀntiden.

Regeringen har dÀrför byggt en sajt som heter Solidarietà Digitale (Digital solidaritet) dÀr alla företag som vill ge bort sina tjÀnster tillfÀlligt kan lÀgga ut sina erbjudanden.

Bland erbjudandena finns till exempel mobiloperatörer som höjer taket för gratissurf, tidningar som ger bort digitala prenumerationer, olika tjÀnster för distansutbildning och förlag som skÀnker e-böcker. Det finns ocksÄ flera erbjudanden om gratis molntjÀnster till mindre företag och verktyg för distansarbete sÄ att fler ska kunna arbeta pÄ distans.

Som namnet antyder Àr det hÀr ett sÀtt för företag att visa sin solidaritet med de som sitter i karantÀn sÄ det utgÄr ingen ersÀttning frÄn staten. Och solidaritet lockar verkar det som. Bara nÄgra timmar efter att sajten öppnades hade det kommit in hundratals erbjudanden. SÄ mÄnga att alla inte ens har hunnit publiceras pÄ sajten Àn.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.