Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
10 000 övergivna oljekällor ska ”pluggas igen”

10 000 övergivna oljekällor ska ”pluggas igen”

Övergivna oljekällor kan släppa ut stora mängder metan och nu satsar amerikanska myndigheter miljarder på att säkra källorna för att stoppa utsläppen.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

I USA finns det mängder av oljekällor som inte längre är i drift och där ägarna gått i konkurs eller av andra anledningar inte längre tar ansvar för vad som händer med den. Det kan leda till att metan läcker ut. Något som förutom att det bidrar till uppvärmningen av planeten även kan starta bränder.

För att komma till rätta med det problemet har den amerikanska regeringen beslutat satsa 560 miljoner dollar på att säkra 10 000 övergivna oljekällor i 24 delstater.

Det här är de 10 000 källor som myndigheterna bedömt utgör den största risken. Men det är ändå bara början. Totalt räknar U.S. Department of the Interior, som ansvarar för projektet, att det finns 129 000 övergivna oljekällor i USA.

De 560 miljoner dollar som nu satsas är bara en del av de totalt 1,15 miljarder dollar som öronmärkts för att ”plugga” oljekällor. Så ytterligare tiotusentals övergivna oljekällor kommer att säkras de närmaste åren. Många kommer att återstå, men åtminstone de allra största riskkällorna kommer att bli säkra under de närmaste åren.

🐠 Övergivna oljeriggar förvandlas till konstgjorda rev
Istället för att ta bort övergivna oljeplattformar bör de lämnas på havets botten och förvandlas till konstgjorda korallrev.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.