Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Framtiden skapas av optimister

💡 Framtiden skapas av optimister

Vad händer om fler människor är optimistiska inför framtiden? Vi kommer att få mer innovation och snabbare utveckling mot en bättre värld.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Premium Supporters -  klicka här för att lyssna på artikeln.

I stora delar av världen ser människor pessimistiskt mot framtiden och tror att saker och ting kommer att förvärras. Om du tror det, agerar du därefter. Du kanske är mindre benägen att göra något av den idé du har, om du alls har någon. Du sparar istället för att investera. Du ser inte möjligheterna.

Warp Institute, som ligger bakom Warp News, har som mission att få framtiden att komma snabbare. Eftersom vi är övertygade om att mänsklighetens bästa dagar är framför oss. Det är inte baserat på en känsla, utan fakta. Vi har sett mänsklighetens utveckling accelerera i hundratusen år.

Men vi vet också att dessa framsteg inte är automatiska. De skapas av någon. Mestadels av optimister.

Birgitta Wahlgren, mamma till Tomas Wahlgren som är Warp Volunteer Manager. Vill du ha en lika fin t-shirt kan du köpa den här.

Låt mig visa dig varför.

Professor Utpal Dholakia vid Rice University beskriver fyra effekter av mer optimism i den här artikeln i Psychology Today.

Optimister har fler idéer

En studie i Nature säger detta:

”Framtidens tvetydiga natur gjorde det möjligt för optimister att distansera sig från negativa begränsningar och närma sig positiva resultat och skapa levande färgglada framtidsbilder i sitt sinne.”

När du försöker föreställa dig världen i framtiden stimulerar det idéer. Optimister tenderar att vara mer fokuserade på framtiden, därför har de fler idéer.

Idéer är nyckeln till innovation. Vi accelererar utvecklingen eftersom vi har tillgång till fler idéer än någonsin tidigare tack vare internet och demokrati.

Optimister gör mer av idéerna

Det räcker inte bara att ha en idé, du måste göra något med den. Sprid den eller skapa det som din idé handlar om.

Optimister är mer benägna än pessimister att göra det. Anledningen är inte svår att gissa.

Om du är pessimistisk om framtiden fokuserar du på problem. En faktabaserad optimist ser också potentiella problem som du stöter på när du startar något nytt. Men istället för att låta dem bli överväldigande, tänker du på lösningarna.

Därför är det mer troligt att en optimist gör något av idén.

Optimister är mindre benägna att ge upp

Att skapa något nytt är svårt. Om det var lätt skulle någon annan troligen redan ha gjort det. När man möter dessa svårigheter ger optimisterna inte upp så snabbt.

Återigen är orsaken inte svår att förstå. En pessimist tycker snabbt att problemen är för mycket att hantera och ser ingen väg till framgång. Optimisterna ser fortfarande den ljusa framtiden och det ger dem energi att fortsätta. Dessutom ser problemen inte så svåra ut när man tänker på lösningar.

Optimister är mer benägna att försöka igen

Ibland måste du ge upp. Idén fungerade inte av någon anledning. Det är nu superkraften för optimister ger sig tillkänna. De tar sig upp i sadeln igen med en ny idé.

De fick troligen med sig värdefulla lärdomar från det första misslyckade försöket och kan undvika några av problemen den här gången.

Effekten av mer optimism är att vi når en bättre framtid snabbare

Innovation och framsteg är inte magi. Det är idéer, något som skapas utifrån dem och hårt arbete för att övervinna hinder.

Det är därför optimister skapar framtiden mer än någon annan.

Om vi ​​kan göra fler människor mer optimistiska inför framtiden genom att sprida faktabaserade optimistiska nyheter blir resultatet fler idéer, mer innovation, accelererad utveckling och vi kommer alla snabbare att få leva i en bättre värld.

Mathias Sundin

Fler från familjen Wahlgren, denna gång Tomas dotter, Isabelle Stenhede. Köper t-shirten gör du här.

📝 Få en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.