Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Framtiden skapas av optimister

💡 Framtiden skapas av optimister

Vad hÀnder om fler mÀnniskor Àr optimistiska inför framtiden? Vi kommer att fÄ mer innovation och snabbare utveckling mot en bÀttre vÀrld.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Premium Supporters -  klicka hÀr för att lyssna pÄ artikeln.

I stora delar av vÀrlden ser mÀnniskor pessimistiskt mot framtiden och tror att saker och ting kommer att förvÀrras. Om du tror det, agerar du dÀrefter. Du kanske Àr mindre benÀgen att göra nÄgot av den idé du har, om du alls har nÄgon. Du sparar istÀllet för att investera. Du ser inte möjligheterna.

Warp Institute, som ligger bakom Warp News, har som mission att fÄ framtiden att komma snabbare. Eftersom vi Àr övertygade om att mÀnsklighetens bÀsta dagar Àr framför oss. Det Àr inte baserat pÄ en kÀnsla, utan fakta. Vi har sett mÀnsklighetens utveckling accelerera i hundratusen Är.

Men vi vet ocksÄ att dessa framsteg inte Àr automatiska. De skapas av nÄgon. Mestadels av optimister.

Birgitta Wahlgren, mamma till Tomas Wahlgren som Àr Warp Volunteer Manager. Vill du ha en lika fin t-shirt kan du köpa den hÀr.

LÄt mig visa dig varför.

Professor Utpal Dholakia vid Rice University beskriver fyra effekter av mer optimism i den hÀr artikeln i Psychology Today.

Optimister har fler idéer

En studie i Nature sÀger detta:

”Framtidens tvetydiga natur gjorde det möjligt för optimister att distansera sig frĂ„n negativa begrĂ€nsningar och nĂ€rma sig positiva resultat och skapa levande fĂ€rgglada framtidsbilder i sitt sinne.”

NÀr du försöker förestÀlla dig vÀrlden i framtiden stimulerar det idéer. Optimister tenderar att vara mer fokuserade pÄ framtiden, dÀrför har de fler idéer.

Idéer Àr nyckeln till innovation. Vi accelererar utvecklingen eftersom vi har tillgÄng till fler idéer Àn nÄgonsin tidigare tack vare internet och demokrati.

Optimister gör mer av idéerna

Det rÀcker inte bara att ha en idé, du mÄste göra nÄgot med den. Sprid den eller skapa det som din idé handlar om.

Optimister Àr mer benÀgna Àn pessimister att göra det. Anledningen Àr inte svÄr att gissa.

Om du Àr pessimistisk om framtiden fokuserar du pÄ problem. En faktabaserad optimist ser ocksÄ potentiella problem som du stöter pÄ nÀr du startar nÄgot nytt. Men istÀllet för att lÄta dem bli övervÀldigande, tÀnker du pÄ lösningarna.

DÀrför Àr det mer troligt att en optimist gör nÄgot av idén.

Optimister Àr mindre benÀgna att ge upp

Att skapa nÄgot nytt Àr svÄrt. Om det var lÀtt skulle nÄgon annan troligen redan ha gjort det. NÀr man möter dessa svÄrigheter ger optimisterna inte upp sÄ snabbt.

Återigen Ă€r orsaken inte svĂ„r att förstĂ„. En pessimist tycker snabbt att problemen Ă€r för mycket att hantera och ser ingen vĂ€g till framgĂ„ng. Optimisterna ser fortfarande den ljusa framtiden och det ger dem energi att fortsĂ€tta. Dessutom ser problemen inte sĂ„ svĂ„ra ut nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ lösningar.

Optimister Àr mer benÀgna att försöka igen

Ibland mÄste du ge upp. Idén fungerade inte av nÄgon anledning. Det Àr nu superkraften för optimister ger sig tillkÀnna. De tar sig upp i sadeln igen med en ny idé.

De fick troligen med sig vÀrdefulla lÀrdomar frÄn det första misslyckade försöket och kan undvika nÄgra av problemen den hÀr gÄngen.

Effekten av mer optimism Àr att vi nÄr en bÀttre framtid snabbare

Innovation och framsteg Àr inte magi. Det Àr idéer, nÄgot som skapas utifrÄn dem och hÄrt arbete för att övervinna hinder.

Det Àr dÀrför optimister skapar framtiden mer Àn nÄgon annan.

Om vi ​​kan göra fler mĂ€nniskor mer optimistiska inför framtiden genom att sprida faktabaserade optimistiska nyheter blir resultatet fler idĂ©er, mer innovation, accelererad utveckling och vi kommer alla snabbare att fĂ„ leva i en bĂ€ttre vĂ€rld.

Mathias Sundin

Fler frÄn familjen Wahlgren, denna gÄng Tomas dotter, Isabelle Stenhede. Köper t-shirten gör du hÀr.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.