Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🪩 Uppdatering: Nattklubb i Glasgow aktiverar sitt revolutionerande BODYHEAT-system

🪩 Uppdatering: Nattklubb i Glasgow aktiverar sitt revolutionerande BODYHEAT-system

En nattklubb i Glasgow, Skottland, har aktiverat sitt revolutionerande system och förvandlat värme från dansarnas kroppar till energi.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

För ett år sedan meddelade en nattklubb, känd som SWG3 i Glasgow, Skottland, att de skulle installera ett system som de kallar BODYHEAT. Systemet omvandlar värmen som genereras från dansarnas kroppar till energi. Onsdagen den 5 oktober aktiverade klubben sitt system.

Andrew Fleming-Brown, verkställande direktör på SWG3, sa till Glasgow Live:

"Vi är glada över att vi efter tre år av planering, samråd och konstruktion kan slå på det första BODYHEAT-systemet. Förutom att vara ett stort steg mot vårt mål med nollutsläpp och förhoppningsvis kommer att påverka andra från vår bransch, och även utanför den, att följa efter och arbeta tillsammans för att tackla klimatförändringarna."

David Towsend, grundare av konsultföretaget för geotermisk energi, TownRock Energy, som designade systemet, sa till BBC News:

"När du börjar dansa, i medelsnabb takt, till Rolling Stones eller något, kanske du genererar 250W. Men om du har en skicklig DJ, som får igång alla att hoppa upp och ner, kan du generera 500-600W värmeenergi."

Om du vill veta mer om hur detta system fungerar kan du läsa denna artikel: https://www.warpnews.se/energi/nattklubb-i-skottland-fangar-energi-fran-dansare-for-att-driva-lokalen/


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.