Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸȘ© Uppdatering: Nattklubb i Glasgow aktiverar sitt revolutionerande BODYHEAT-system

đŸȘ© Uppdatering: Nattklubb i Glasgow aktiverar sitt revolutionerande BODYHEAT-system

En nattklubb i Glasgow, Skottland, har aktiverat sitt revolutionerande system och förvandlat vÀrme frÄn dansarnas kroppar till energi.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

För ett Är sedan meddelade en nattklubb, kÀnd som SWG3 i Glasgow, Skottland, att de skulle installera ett system som de kallar BODYHEAT. Systemet omvandlar vÀrmen som genereras frÄn dansarnas kroppar till energi. Onsdagen den 5 oktober aktiverade klubben sitt system.

Andrew Fleming-Brown, verkstÀllande direktör pÄ SWG3, sa till Glasgow Live:

"Vi Àr glada över att vi efter tre Är av planering, samrÄd och konstruktion kan slÄ pÄ det första BODYHEAT-systemet. Förutom att vara ett stort steg mot vÄrt mÄl med nollutslÀpp och förhoppningsvis kommer att pÄverka andra frÄn vÄr bransch, och Àven utanför den, att följa efter och arbeta tillsammans för att tackla klimatförÀndringarna."

David Towsend, grundare av konsultföretaget för geotermisk energi, TownRock Energy, som designade systemet, sa till BBC News:

"NÀr du börjar dansa, i medelsnabb takt, till Rolling Stones eller nÄgot, kanske du genererar 250W. Men om du har en skicklig DJ, som fÄr igÄng alla att hoppa upp och ner, kan du generera 500-600W vÀrmeenergi."

Om du vill veta mer om hur detta system fungerar kan du lÀsa denna artikel: https://www.warpnews.se/energi/nattklubb-i-skottland-fangar-energi-fran-dansare-for-att-driva-lokalen/


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.