Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŒ© ÅskovĂ€der kan förse hushĂ„ll med el

đŸŒ© ÅskovĂ€der kan förse hushĂ„ll med el

Denna ideella organisation vill utnyttja kraften i vÀderhÀndelser pÄ bÄde land och ute till havs. Projektet syftar till att designa ett system som bÄde varnar mÀnniskor för kommande vÀderhÀndelser, som ÄskovÀder, samtidigt som det omvandlar energin i ovÀdret till en anvÀndbar form av energi.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

En ny ideell organisation som heter Project First Light har som mÄl att bÄde skydda mÀnniskor och utveckla en ny innovation inom energisektorn. Först och frÀmst designar teamet bakom projektet ett system av torn som anvÀnder internet för att sÀnda information för att varna anvÀndare av systemet inför kommande vÀderhÀndelser, som orkaner.

Optimist Daily skriver att i det lÄnga loppet sÄ vill Project First Light anvÀnda USA:s redan befintliga nÀtverk för fossila brÀnslen och elektricitet för att överföra energi som samlats in frÄn blixtnedslag. Den ideella organisationen kommer att anvÀnda en teknik för att samla energin frÄn blixtar. Tekniken Àr integrerad i tornen och förvandlar dem till redskap för att utnyttja kraften i blixtarna och sedan leverera energin ut i samhÀllet. Ett genomsnittligt ÄskvÀder kan pÄ sÄ sÀtt driva 20 000 amerikanska hem. Planerna för projektet omfattar att samla in energin frÄn blixtar bÄde pÄ land och till havs.

Utöver detta system för att samla  upp energin i blixtar sĂ„ utvecklar Project First Light en typ av snabbladdningsbatterier som de kommer att anvĂ€nda för att lagra “blixtenergin”.

Project First Light fÄr ocksÄ stöd för att omvandla Platform Holly, som Àr en nedlagd oljerigg utanför Santa Barbara i Kalifornien, till vad de kallar "The Green Lighthouse". Optimist Daily skriver "med natursten placerad runt basen av strukturen sÄ kommer "The Green Lighthouse" att utvecklas till en livsmiljö för havsliv med biologisk mÄngfald, vara en vÄgbrytare som skydd för samhÀllet pÄ land samt en vind- och vÄgenergisamlare."

☀ Förvandling av koldioxid till brĂ€nsle - med solens hjĂ€lp
Ett forskarlag vid Lunds Universitet har hittat en ny metod för att fÄnga upp koldioxid med hjÀlp av solkraft. Koldioxiden kan sedan anvÀndas som brÀnsle och dÀrmed bidra till att motverka global uppvÀrmning.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.