Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏙️ Akon City – en futuristisk stad som enbart kommer att fungera med kryptovalutan akoin

🏙️ Akon City – en futuristisk stad som enbart kommer att fungera med kryptovalutan akoin

Den senegalesisk-amerikanska stjärnan och filantropen Akon säger att kryptovaluta kommer att göra det möjligt för afrikaner att övervinna hinder, såsom hög inflation och korruption inom regeringen.

Rich Spuller
Rich Spuller

Dela artikeln

Projektet Akon City börjades 2018 när Akon meddelade att han arbetade med den senegalesiska regeringen för att bygga en stad med en ekonomi helt baserad på kryptovaluta.

Akon fick framgång som sångare, låtskrivare, skivproducent och skådespelare. Han har sålt över 35 miljoner skivor över hela världen och fått 5 Grammy-nominationer.

I januari i år skrev Akon att han hade tecknat ett avtal med regeringen i Senegal för att bygga staden.

Akon City kommer att ligga på västkusten i Senegal, ungefär en timmes bilfärd söderut från huvudstaden Dakar. När den är färdigställd 2030 kommer den att ha parker, universitet, skolor, en idrottsarena, hotell och ett komplett industrikomplex.

Akon säger att hans stad kommer att likna Wakanda från Black Panther, den mycket framgångsrika Marvel-filmen, på fler sätt än bara dess futuristiska utseende.

Han har talat om hur idéen på Wakanda hjälpte honom att säkra investeringar för projektet från investerare och partners.

"Den här filmen skapade bokstavligen en idé om vad Afrika verkligen kan vara," sade Akon. "Det är bara ironiskt att jag redan arbetade med detta innan filmen kom ut, men det är något som hjälpte mig mycket när jag försökte förklara för människor vad jag försökte göra."

Fas 1 av Akon City är planerad att vara klar i slutet av 2023. Fasen kommer att omfatta byggandet av vägar, ett sjukhusområde, ett köpcentrum, bostäder, hotell, en polisstation, en skola, en avfallsanläggning och en solkraftverk.

Fas 2 förväntas äga rum mellan 2024 och 2029. Den kommer att innebära det fullständiga genomförandet av en ekonomi som drivs av kryptovalutan Akoin. Akoin är byggt på blockkedje-betalningsnätverket Stellar.

En artikel från bitcoin.com rapporterade att Akon deltog i en Binance virtuell konferens förra månaden och upprepade hans ståndpunkt att en kryptovaluta "skulle kunna vara räddaren för Afrika på många sätt".

Han tror att en enhetlig kryptovaluta kommer att lösa flera kritiska ekonomiska frågor som hög inflation, regeringars felhanteringar av pengar samt korruption.

Förhoppningen är att Akoin kommer att användas som en vanlig betalningsmetod som möjliggör ett enkelt utbyte av värde över Afrikas 54 länder. Idag saknar en stor del av Afrikas folk tillgång till finansiella tjänster, även om smartphones används i stor utsträckning. Akon hoppas att hans digitala mynt gör det möjligt för medborgare och företagare att engagera sig i en digital ekonomi med bara sina telefoner.

Warp kommer att fortsätta följa denna otroliga berättelsen när den utvecklas, och följa Akon noga då han verkligen jobbar för att framtiden ska komma snabbare!


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.