Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Google borde hyllas för sina ambitiösa satsningar pĂ„ annat Ă€n sök

💡 Google borde hyllas för sina ambitiösa satsningar pĂ„ annat Ă€n sök

Google fick stryk pÄ börsen nÀr de presenterade sin senaste kvartalsrapport. De tjÀnar fortfarande multum pÄ sök, men nÀstan en miljard dollar i förluster i kategoring "other bets" gjorde börsen sur.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Det hÀr en premium-artikel som Àr öppnad för dig av vÄra Premium Supporters. De stödjer vÄrt arbete med att sprida faktabaserad optimism. Vill du ocksÄ stödja oss kan du lÀsa mer hÀr.

Other bets Àr Alphabets satsningar pÄ sÄdant som inte relaterar till sök, eller nödvÀndigtvis att organisera vÀrldens information. DÀr finns till exempel sjÀlvkörande fordon i form av Waymo. Loon som Àr ballonger som ska ge internetuppkoppling i fattiga delar av vÀrlden. Drönare i Wing, och mycket annat.

I min mening finns bolag inte till bara för att tjÀna maximalt med pengar. De ska göra nytta för samhÀllet och mÀnskligheten. (Hur man definierar det Àr en lÀngre diskussion.) För att göra det behöver de sÄklart gÄ med vinst och ha en fungerande affÀrsmodell. Men att Alphabeth lÀgger nÄgra av sina miljarder (15 miljarder dollar hittills) pÄ viktiga utvecklingar Àr utmÀrkt.

Om det inte hade varit för Google hade sannolikt inte sjÀlvkörande fordon kommit sÄ lÄngt som det har idag. Efter DARPAs tÀvlingar som pushade utvecklingen av sjÀlvkörande fordon framÄt (jag berÀttar den storyn i WIP-artikel #1) lyfte inte bilföretagen ett finger för att ta vid. Det enda företag som gjorde det var Google, vilket idag Àr Waymo. Tack vare det pumpar nu alla bilföretag in miljarder i utveckling av sjÀlvkörande.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.