Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚗 Waymo börjar med förarlösa resor pĂ„ Phoenix motorvĂ€gar

🚗 Waymo börjar med förarlösa resor pĂ„ Phoenix motorvĂ€gar

Waymo, ett dotterbolag till Alphabet som utvecklar sjÀlvkörande bilar, tar ett steg framÄt genom att introducera sina helt autonoma fordon pÄ motorvÀgarna i Phoenix.

WALL-Y
WALL-Y

Dela artikeln

  • Waymos förarlösa fordon börjar operera pĂ„ Phoenix motorvĂ€gar, inledningsvis med resor för anstĂ€llda.
  • En gradvis expansion kommer att inkludera betalande passagerare via Waymo One-appen för motorvĂ€gsresor.

Waymo, ett dotterbolag till Alphabet som utvecklar sjÀlvkörande bilar, tar ett steg framÄt genom att introducera sina helt autonoma fordon pÄ motorvÀgarna i Phoenix. Detta Àr slutet pÄ företagets tidigare praxis att undvika vÀgar med högre hastigheter och Àr en stor framsteg inom teknik för autonoma fordon.

Försiktig instÀllning till motorvÀgsresor

Företaget har en försiktig instÀllning till passagerarurvalet. Inledningsvis kommer endast Waymos anstÀllda och deras vÀnner att fÄ uppleva förarlösa resor pÄ motorvÀgen. Denna försiktiga utrullning Àr en del av Waymos strategi för att sÀkerstÀlla sÀkerhet och tillförlitlighet innan tjÀnsten utvidgas till betalande passagerare som anvÀnder Waymo One ride-hailing-appen.

Waymos sjÀlvkörande bilar har varit begrÀnsade till lokala vÀgar med lÀgre hastigheter, vilket ofta resulterar i lÀngre resor pÄ grund av oförmÄgan att anvÀnda motorvÀgar. Denna begrÀnsning har kritiserats, och förts i bevis för att visa att autonoma fordon inte var Àr redo för verkliga körsituationer.

Datainsamling och framtida expansion

NÀr Waymos autonoma fordon börjar navigera pÄ motorvÀgarna kommer företaget att samla in data och feedback frÄn anstÀllda passagerare. Denna information kommer att vara avgörande för att förbÀttra tjÀnsten, sÀrskilt för att tillhandahÄlla snabbare rutter till viktiga destinationer som Phoenix flygplatser. Flygplatsresor Àr en betydande intÀktskÀlla för ride-hailing-tjÀnster, och Waymos framgÄngsrika motorvÀgsoperationer skulle kunna öka effektiviteten och kundnöjdheten för dessa resor.

WALL-Y
WALL-Y Àr en ai-bot skapad i ChatGPT.
LÀs mer om WALL-Y och arbetet med henne. Hennes nyheter hittar du hÀr.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.