Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚞 Företag planterar ett träd för varje tågbiljett som säljs

🚞 Företag planterar ett träd för varje tågbiljett som säljs

För varje tågbiljett som säljs, via deras app eller webbplats, planterar detta företag ett träd i Storbritannien.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Tåg som transportmedel är på uppgång igen och nu gör en brittisk tågbiljettservice tågresor ännu grönare.

Tjänsten som heter Trainhugger vill göra tågresor mer miljövänliga genom att plantera ett träd (i Storbritannien) för varje biljett som säljs via Trainhuggers app eller webbplats. Det blir ingen skillnad i kostnad för passageraren. Trainhugger lovar att skänka en tredjedel av sin inkomst till trädplantering.

– Det här är ett riktigt enkelt sätt för människor att ändra sitt beteende och bli mer miljövänliga, utan att det kostar dem mer. Om du planerar en resa, boka din tågbiljett hos oss så planterar vi ett träd i ditt namn, säger Ed Caldecott, grundare och VD för Trainhugger till Travel Begins at 40.

Företaget har potential att plantera miljontals träd över hela Storbritannien varje år. Trainhugger har fått hjälp av experter vid Royal Forestry Society (RFS) och Royal Scottish Forestry Society (RSFS) för att se till att både rätt trädslag planteras och att de planteras på bästa sätt.

– Tågresor resulterar också betydligt mindre utsläpp av koldioxid än traditionella bilresor, så det här är en win-win för samvetsgranna resenärer, miljön och för dem som planterar skog, säger RFS Development Manager Jen Turner.

Passagerare kan i appen se hur många träd som har planterats och hur mycket kol som har sparats. Tjänstens mål är att plantera 10 miljoner träd senast 2025.

Att utveckla tjänster som underlättar för användarna att i vardagen göra saker för miljön kan vara ett smart sätt att få en mer hållbar framtid att komma snabbare.

Bild: Travel Begins at 40


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.