Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚞 Företag planterar ett trĂ€d för varje tĂ„gbiljett som sĂ€ljs

🚞 Företag planterar ett trĂ€d för varje tĂ„gbiljett som sĂ€ljs

För varje tÄgbiljett som sÀljs, via deras app eller webbplats, planterar detta företag ett trÀd i Storbritannien.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

TÄg som transportmedel Àr pÄ uppgÄng igen och nu gör en brittisk tÄgbiljettservice tÄgresor Ànnu grönare.

TjÀnsten som heter Trainhugger vill göra tÄgresor mer miljövÀnliga genom att plantera ett trÀd (i Storbritannien) för varje biljett som sÀljs via Trainhuggers app eller webbplats. Det blir ingen skillnad i kostnad för passageraren. Trainhugger lovar att skÀnka en tredjedel av sin inkomst till trÀdplantering.

– Det hĂ€r Ă€r ett riktigt enkelt sĂ€tt för mĂ€nniskor att Ă€ndra sitt beteende och bli mer miljövĂ€nliga, utan att det kostar dem mer. Om du planerar en resa, boka din tĂ„gbiljett hos oss sĂ„ planterar vi ett trĂ€d i ditt namn, sĂ€ger Ed Caldecott, grundare och VD för Trainhugger till Travel Begins at 40.

Företaget har potential att plantera miljontals trÀd över hela Storbritannien varje Är. Trainhugger har fÄtt hjÀlp av experter vid Royal Forestry Society (RFS) och Royal Scottish Forestry Society (RSFS) för att se till att bÄde rÀtt trÀdslag planteras och att de planteras pÄ bÀsta sÀtt.

– TĂ„gresor resulterar ocksĂ„ betydligt mindre utslĂ€pp av koldioxid Ă€n traditionella bilresor, sĂ„ det hĂ€r Ă€r en win-win för samvetsgranna resenĂ€rer, miljön och för dem som planterar skog, sĂ€ger RFS Development Manager Jen Turner.

Passagerare kan i appen se hur mÄnga trÀd som har planterats och hur mycket kol som har sparats. TjÀnstens mÄl Àr att plantera 10 miljoner trÀd senast 2025.

Att utveckla tjÀnster som underlÀttar för anvÀndarna att i vardagen göra saker för miljön kan vara ett smart sÀtt att fÄ en mer hÄllbar framtid att komma snabbare.

Bild: Travel Begins at 40


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.