Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚙 Fiat ställer om sin produktion till elektriska bilar

🚙 Fiat ställer om sin produktion till elektriska bilar

Den italienska biltillverkaren Fiat planerar att ställa om hela sin produktion av fordon till elektriska bilar senast 2030.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Många stora biltillverkare, som Volvo eller Jaguar, planerar att ställa om sin produktion till elektriska fordon under det kommande decenniet. Trots att Fiat lanserade sitt första elfordon i mars 2020 är de inte långt efter. Även detta företag planerar att övergå helt och hållet till elektriska bilar 2030. De börjar med att designa om flera fordon till elektriska endast 2025.

Fiats första elbil. Bild: Wikimedia

Som en del av den nya planen vill Fiat förbättra tillgången till elbilar och därmed bidra till att minska luftföroreningarna. Företaget vill också förbättra möjligheterna till användning av elfordon till exempel genom att förbättra infrastrukturen för laddningsmöjligheter. Fiats VD, Olivier François, sa:

– Det är vår plikt att, så snart vi kan, erbjuda elbilar som inte kostar mer än de med förbränningsmotor, i linje med de fallande kostnaderna för batterier. Vi utforskar konceptet hållbar rörlighet för alla: detta är vårt största projekt. Mellan 2025 och 2030 blir vårt produktsortiment gradvis endast elektriskt.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.