Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚙 Fiat stĂ€ller om sin produktion till elektriska bilar

🚙 Fiat stĂ€ller om sin produktion till elektriska bilar

Den italienska biltillverkaren Fiat planerar att stÀlla om hela sin produktion av fordon till elektriska bilar senast 2030.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

MĂ„nga stora biltillverkare, som Volvo eller Jaguar, planerar att stĂ€lla om sin produktion till elektriska fordon under det kommande decenniet. Trots att Fiat lanserade sitt första elfordon i mars 2020 Ă€r de inte lĂ„ngt efter. Även detta företag planerar att övergĂ„ helt och hĂ„llet till elektriska bilar 2030. De börjar med att designa om flera fordon till elektriska endast 2025.

Fiats första elbil. Bild: Wikimedia

Som en del av den nya planen vill Fiat förbÀttra tillgÄngen till elbilar och dÀrmed bidra till att minska luftföroreningarna. Företaget vill ocksÄ förbÀttra möjligheterna till anvÀndning av elfordon till exempel genom att förbÀttra infrastrukturen för laddningsmöjligheter. Fiats VD, Olivier François, sa:

– Det Ă€r vĂ„r plikt att, sĂ„ snart vi kan, erbjuda elbilar som inte kostar mer Ă€n de med förbrĂ€nningsmotor, i linje med de fallande kostnaderna för batterier. Vi utforskar konceptet hĂ„llbar rörlighet för alla: detta Ă€r vĂ„rt största projekt. Mellan 2025 och 2030 blir vĂ„rt produktsortiment gradvis endast elektriskt.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.