Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

🐯 40% fler snöleoparder. 🚰 Avsaltning av saltvatten blir billigare. 🚘 SjĂ€lvkörande bilar Ă€r sĂ€krare Ă€n mĂ€nskliga förare. đŸŠŸ Rapport: Sverige Ă€r bland de frĂ€msta vinnarna pĂ„ AI. 💉 Nytt malariavaccin fĂ„r WHO:s godkĂ€nnande.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Detta nyhetsbrev Àr för dig som Àr Premium Supporter hos Warp News, men det gÄr fint att dela det med vÀnner och bekanta.

đŸŽ€ Ny förelĂ€sningssida uppe

Nu Ă€r den nya förelĂ€sningssidan uppe, med rubriken som ni hjĂ€lpte mig att ta fram: Framtiden skapas av optimister – en förelĂ€sning om hur faktabaserad framtidstro ger bĂ€ttre resultat

💡 Framtiden skapas av optimister
En förelÀsning om hur faktabaserad framtidstro ger bÀttre resultat.

Jag tar gÀrna mot feedback pÄ vad som kan bli bÀttre.

Redan innan den kom upp sÄ har jag fÄtt tre nya talaruppdrag. Tror samtliga kom via att jag skrev om det hÀr och ni som lÀser antingen bokade mig eller tipsade andra. Tack för det!

FörelÀsningarna Àr viktiga bÄde för att fÄ verksamheten att gÄ runt ekonomiskt och för att sprida budskapet och fÄ fler prenumeranter pÄ nyhetsbrevet.


Debatt i Dagens industri

Fick inte med det förra veckan, men dÄ skrev jag och Jonas Birgersson (Premium Supporter) i Dagens industri, om att vi borde utrusta alla skyddsrum med batterier:

Om Sverige Ă€r pionjĂ€rer i att bygga EnergisamhĂ€llet skapar vi en stark motstĂ„ndskraft vid kriser, men kommer ocksĂ„ kunna bygga företag, varor och tjĂ€nster som skapar jobb och tillvĂ€xt. 

Projekt EnergisamhÀllet Àr Warp Institutes projekt dÀr vi tillsammans med Jonas och hans bolag jobbat för att bygga ett nytt elnÀt, dÀr lagring och delning av el möjliggör ett överflöd av energi, till ett lÄgt fast pris.

Mathias Sundin
Arge optimisten


Premium Supporter-artiklar

Ingen inloggning krÀvs för att lÀsa dem.

đŸ‘©â€đŸ« PĂ„ vĂ€g mot kentaurskolan - del 1

DÄ satt jag dÀr igen. I ett lÀrarrum. NÀstan 20 Är sedan sist. DÄ som lÀrarstudent, nu som AI-utvecklare. Nu börjar en resa mot att ta fram AI-tjÀnster för skola och utbildning.

LÀs pÄ Warp News

💡 Arge optimistens funderingar: Att bromsa Ă€r farligare Ă€n att gasa

Visst kÀnns det rimligt att lÄngsammare utveckling Àr sÀkrare Àn snabbare? Men nÀr det kommer till teknologisk utveckling Àr det ofta tvÀrtom.

LÀs pÄ Warp News

📰 I Dagens Industri: Utrusta skyddsrum med batterier

Jonas Birgersson och Mathias Sundin skriver om ett nytt, robust elnĂ€t som stĂ„r starkt i krig och kris – samtidigt som det levererar ett överflöd av el till ett lĂ„gt, fast pris.

LÀs pÄ Warp News


Veckans faktabaserade optimistiska nyheter

nyheter

💉 Nytt malariavaccin fĂ„r WHO:s godkĂ€nnande – en malariafri framtid i sikte?

Det Àr det andra vaccinet i sitt slag, som förvÀntas öka tillgÄngen avsevÀrt och rÀdda otaliga liv i Afrika. Ett monumentalt steg mot en malariabefriad framtid, sÀger WHO.

LÀs mer pÄ Warp News

🐯 40% fler snöleoparder i Bhutan

39,5 procents ökning av snöleopardpopulationen sedan 2016, med 134 bekrÀftade individer. En stor undersökning, som tÀcker över 9 000 kvadratkilometer av habitatet visar pÄ hög densitet av snöleopard.

LÀs mer pÄ Warp News

đŸŠŸ Rapport: USA och Sverige Ă€r bland de frĂ€msta vinnarna pĂ„ AI

USA, Singapore, Sverige, Storbritannien och Schweiz Àr lÀnder som kan dra stor nytta av AI. Kina har gjort stora investeringar i AI, men dess position ligger runt mitten bland de 33 lÀnder som studerats.

LÀs mer pÄ Warp News

🚰 Avsaltning av saltvatten blir billigare och billigare

Avsaltning Àr processen att ta bort salt frÄn havsvatten eller brÀckt vatten för att producera fÀrskvatten. Kostnaderna har sjunkit dramatiskt de senaste Ären, tack vare tekniska innovationer och stordriftsfördelar.

LÀs mer pÄ Warp News

🚘 SjĂ€lvkörande bilar Ă€r sĂ€krare Ă€n mĂ€nskliga förare, visar studie

Studien visar att mÀnskliga förare Àr mer benÀgna att krocka, orsaka krockar och skada andra Àn autonoma fordon. SjÀlvkörande bilar kan minska trafikdödligheten och förbÀttra stadstrafiken.


đŸŽ™ïž Faktabaserad framtidstro pĂ„ er konferens?

Planerar ni en konferens eller event och det blir för mycket depp? DÄ kan ni boka mig, Arge optimisten, som kommer och sprider en faktabaserad optimism och framtidstro.

LÀs mer pÄ mathiassundin.org.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.