Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

🐯 40% fler snöleoparder. 🚰 Avsaltning av saltvatten blir billigare. 🚘 Självkörande bilar är säkrare än mänskliga förare. 🦾 Rapport: Sverige är bland de främsta vinnarna på AI. 💉 Nytt malariavaccin får WHO:s godkännande.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Detta nyhetsbrev är för dig som är Premium Supporter hos Warp News, men det går fint att dela det med vänner och bekanta.

🎤 Ny föreläsningssida uppe

Nu är den nya föreläsningssidan uppe, med rubriken som ni hjälpte mig att ta fram: Framtiden skapas av optimister – en föreläsning om hur faktabaserad framtidstro ger bättre resultat

💡 Framtiden skapas av optimister
En föreläsning om hur faktabaserad framtidstro ger bättre resultat.

Jag tar gärna mot feedback på vad som kan bli bättre.

Redan innan den kom upp så har jag fått tre nya talaruppdrag. Tror samtliga kom via att jag skrev om det här och ni som läser antingen bokade mig eller tipsade andra. Tack för det!

Föreläsningarna är viktiga både för att få verksamheten att gå runt ekonomiskt och för att sprida budskapet och få fler prenumeranter på nyhetsbrevet.


Debatt i Dagens industri

Fick inte med det förra veckan, men då skrev jag och Jonas Birgersson (Premium Supporter) i Dagens industri, om att vi borde utrusta alla skyddsrum med batterier:

Om Sverige är pionjärer i att bygga Energisamhället skapar vi en stark motståndskraft vid kriser, men kommer också kunna bygga företag, varor och tjänster som skapar jobb och tillväxt. 

Projekt Energisamhället är Warp Institutes projekt där vi tillsammans med Jonas och hans bolag jobbat för att bygga ett nytt elnät, där lagring och delning av el möjliggör ett överflöd av energi, till ett lågt fast pris.

Mathias Sundin
Arge optimisten


Premium Supporter-artiklar

Ingen inloggning krävs för att läsa dem.

👩‍🏫 På väg mot kentaurskolan - del 1

Då satt jag där igen. I ett lärarrum. Nästan 20 år sedan sist. Då som lärarstudent, nu som AI-utvecklare. Nu börjar en resa mot att ta fram AI-tjänster för skola och utbildning.

Läs på Warp News

💡 Arge optimistens funderingar: Att bromsa är farligare än att gasa

Visst känns det rimligt att långsammare utveckling är säkrare än snabbare? Men när det kommer till teknologisk utveckling är det ofta tvärtom.

Läs på Warp News

📰 I Dagens Industri: Utrusta skyddsrum med batterier

Jonas Birgersson och Mathias Sundin skriver om ett nytt, robust elnät som står starkt i krig och kris – samtidigt som det levererar ett överflöd av el till ett lågt, fast pris.

Läs på Warp News


Veckans faktabaserade optimistiska nyheter

nyheter

💉 Nytt malariavaccin får WHO:s godkännande – en malariafri framtid i sikte?

Det är det andra vaccinet i sitt slag, som förväntas öka tillgången avsevärt och rädda otaliga liv i Afrika. Ett monumentalt steg mot en malariabefriad framtid, säger WHO.

Läs mer på Warp News

🐯 40% fler snöleoparder i Bhutan

39,5 procents ökning av snöleopardpopulationen sedan 2016, med 134 bekräftade individer. En stor undersökning, som täcker över 9 000 kvadratkilometer av habitatet visar på hög densitet av snöleopard.

Läs mer på Warp News

🦾 Rapport: USA och Sverige är bland de främsta vinnarna på AI

USA, Singapore, Sverige, Storbritannien och Schweiz är länder som kan dra stor nytta av AI. Kina har gjort stora investeringar i AI, men dess position ligger runt mitten bland de 33 länder som studerats.

Läs mer på Warp News

🚰 Avsaltning av saltvatten blir billigare och billigare

Avsaltning är processen att ta bort salt från havsvatten eller bräckt vatten för att producera färskvatten. Kostnaderna har sjunkit dramatiskt de senaste åren, tack vare tekniska innovationer och stordriftsfördelar.

Läs mer på Warp News

🚘 Självkörande bilar är säkrare än mänskliga förare, visar studie

Studien visar att mänskliga förare är mer benägna att krocka, orsaka krockar och skada andra än autonoma fordon. Självkörande bilar kan minska trafikdödligheten och förbättra stadstrafiken.


🎙️ Faktabaserad framtidstro på er konferens?

Planerar ni en konferens eller event och det blir för mycket depp? Då kan ni boka mig, Arge optimisten, som kommer och sprider en faktabaserad optimism och framtidstro.

Läs mer på mathiassundin.org.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.