Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📚 Arge optimisten tipsar om sommarlĂ€sning

📚 Arge optimisten tipsar om sommarlĂ€sning

Det var en produkt som skulle förÀndra stÀderna lika mycket som bilen gjort, som Steve Jobs hyllade, som investerare slogs för att fÄ investera i, skapat av ett tekniskt geni. En produkt sÄ vÀrldsomvÀlvande att den bara dyker upp en gÄng per generation. Det och andra boktips för lata sommardagar.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

HÀr kommer nÄgra tips pÄ trevlig och optimistisk sommarlÀsning.

Not the End of the World

av Hannah Ritchie

Den hÀr boken Àr 100 procent faktabaserad optimism. Om hur vi kan bli den första generationen som lever helt hÄllbart. Inspirerad av Hans Rosling vill Hannah Ritchie just bli Rosling för hÄllbarhet. LÀs min lÀngre text om hennes strÄlande bok.

Read Write Own: Building the Next Era of the Internet

av Chris Dixon

Chris Dixon Àr vÀrldens frÀmste förklarare av varför vi behöver en tredje form av internet. Den första byggde pÄ öppen standard och skapade det decentraliserade, fria internet. Med andra vÄgen Àndrades det och stora delar av internet kontrolleras av en liten grupp techföretagen. Den tredje delen vill Dixon ska fungera som den första och han förklarar varför och hur det ska gÄ till.

Reinventing the Wheel: A Story of Genius, Innovation, and Grand Ambition

av Steve Kemper

Det var en produkt som skulle förÀndra stÀderna lika mycket som bilen gjort, som Steve Jobs hyllade, som investerare slogs för att fÄ investera i, skapat av ett tekniskt geni. En produkt sÄ vÀrldsomvÀlvande att den bara dyker upp en gÄng per generation. Produkten var Segway och sÀrskilt vÀrldsomvÀlvande blev den inte.

Det hÀr storyn av en författare som bjöds in att följa skapandet inifrÄn, sÄ sÀkra var man pÄ framgÄng.

UnderhÄllande berÀttelse och en bra pÄminnelse för oss teknikoptimister att det inte alltid blir som man tror.

Co-Intelligence: Living and Working with AI

av Ethan Mollick

Ingen annan har lÀrt mig mer om generativ AI Àn Ethan Mollick. Han kombinerar forskarens studier och analys med en obÀndig experimentlusta. Titeln Co-Intelligence sammanfattar vÀl han syn pÄ AI.

En rustning av ljus

av Ken Follett

Femte delen i Kingsbridge-serien. Om du inte lÀst nÄgra av Follets Kingsbridge-böcker avundas jag dig. TÀnk att fÄ ha dessa fem mÀsterverk framför sig. SÄ mÄnga timmar av njutning.

StatsrÄdet och glöden

av Marie Carlsson och Sten Tolgfors

Hur skriver man en (inofficiell) fortsĂ€ttningen pĂ„ Bo Baldersons serie om statsrĂ„det och adjunkten? För det krĂ€vs nog bĂ„de en adjunkt och ett statsrĂ„d – och det Ă€r ju precis vad Marie Carlsson och Sten Tolgfors Ă€r!

De gör en perfekt avvÀgning mellan att vÀva ihop den gamla serien med den nya och hittar pÄ ett nytt statsrÄd som Àr virrigt men inte pÄ samma sÀtt som det gamla. Skickligt!

Klart lÀsvÀrd och jag hoppas att de skriver fler. Min enda invÀndning Àr att mordet skulle fÄtt ta större plats, det avhandlas mest i slutet nu.

Mathias Sundin
Arge optimisten


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.