Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🗳️ AOC är första superinternet-politikern

🗳️ AOC är första superinternet-politikern

Internet skapar nya maktstrukturer, men vi har knappt ens sett början på det. Donald Trump och Alexandria Ocasio-Cortez är två av de första politikerna som verkligen använder sociala medier effektivt för att skaffa sig makt.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Alexandria Ocasio-Cortez kom från ingenstans, en bartender utan pengar och synlighet och använde sociala medier för att slå ut den mäktigaste kongressledamoten från New York.

Donald Trump var den förste amerikanske politiker som verkligen använde sociala medier fullt ut för att totalt vända upp och ner på mediebevakning och hur man normalt sätt vinner ett presidentval. Men han hade igenkänning, pengar och kontakter. Det hade inte AOC.

I Netflix-dokumentären Knock Down the House följer man henne och tre andra personer som försöker utmana etablerade politiker inom Demokraterna. AOC spelar i en egen division, så internet hjälper inte vem som helst att bli vald, men kan vara en oerhört stark katalysator för de som förstår hur man använder sociala medier på rätt sätt.

Internet och sociala medier har bara börjat vända upp och ner på gängse maktstruktur i samhället. Centraliserad makt har sina bästa dagar bakom sig och ur den lite kaosartade tillvaro som sociala medier skapat kommer vi se en ny maktstruktur växa fram.

Trump och AOC är bara de första starka markörerna på det. Men de har bara använt internet för att ta sig in i och påverka den etablerade maktstrukturen. Framtidens aktörer kommer skapa nya maktstrukturer.

Vill man påverka framtiden, är det det här man ska förstå och vara med och forma.

Precis det vi tänker försöka göra med Warp. Inte ge oss in i politiken, utan genom ett community skapa nya makthavare i en ny maktstruktur.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.