Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ—łïž AOC Ă€r första superinternet-politikern

đŸ—łïž AOC Ă€r första superinternet-politikern

Internet skapar nya maktstrukturer, men vi har knappt ens sett början pÄ det. Donald Trump och Alexandria Ocasio-Cortez Àr tvÄ av de första politikerna som verkligen anvÀnder sociala medier effektivt för att skaffa sig makt.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Alexandria Ocasio-Cortez kom frÄn ingenstans, en bartender utan pengar och synlighet och anvÀnde sociala medier för att slÄ ut den mÀktigaste kongressledamoten frÄn New York.

Donald Trump var den förste amerikanske politiker som verkligen anvÀnde sociala medier fullt ut för att totalt vÀnda upp och ner pÄ mediebevakning och hur man normalt sÀtt vinner ett presidentval. Men han hade igenkÀnning, pengar och kontakter. Det hade inte AOC.

I Netflix-dokumentÀren Knock Down the House följer man henne och tre andra personer som försöker utmana etablerade politiker inom Demokraterna. AOC spelar i en egen division, sÄ internet hjÀlper inte vem som helst att bli vald, men kan vara en oerhört stark katalysator för de som förstÄr hur man anvÀnder sociala medier pÄ rÀtt sÀtt.

Internet och sociala medier har bara börjat vÀnda upp och ner pÄ gÀngse maktstruktur i samhÀllet. Centraliserad makt har sina bÀsta dagar bakom sig och ur den lite kaosartade tillvaro som sociala medier skapat kommer vi se en ny maktstruktur vÀxa fram.

Trump och AOC Àr bara de första starka markörerna pÄ det. Men de har bara anvÀnt internet för att ta sig in i och pÄverka den etablerade maktstrukturen. Framtidens aktörer kommer skapa nya maktstrukturer.

Vill man pÄverka framtiden, Àr det det hÀr man ska förstÄ och vara med och forma.

Precis det vi tÀnker försöka göra med Warp. Inte ge oss in i politiken, utan genom ett community skapa nya makthavare i en ny maktstruktur.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.