Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
👩‍💻 Unga är de största teknikoptimisterna

👩‍💻 Unga är de största teknikoptimisterna

Det är främst unga amerikaner som är optimistiska inför ny teknik som elfordon och smarta hem. Det här visar en ny undersökning av Momentive.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Över var fjärde amerikansk ung vuxen investerar i kryptovalutor och det är personer under 25 som uttrycker störst intresse i allt från från elfordon till teknik för smarta hem. Det här visar en undersökning genomförd av Momentive på uppdrag av Axios.

Att unga visar ett starkt intresse för nya tekniktrender är viktigt. Det ändrar efterfrågan av produkter och tjänster på marknaden mot en mer hållbar och uppkopplad framtid:

  • 7 av 10 unga vuxna säger att de skulle köra elbil om de hade råd.
  • Mer än hälften av de tillfrågade 18- till 24-åringarna vill att drönare ska leverera varor till hemmet. Äldre åldersgrupper är betydligt mer skeptiska.
  • 67 procent av Generation Z, oftast preciserat till personer födda mellan 1995 och 2012, vill gärna bo i en smart stad. 63 procent i samma grupp vill  ha smarta prylar, som högtalare och sensorer, i sina hem.
  • Unga ligger också långt fram vad gäller mikromobilitet. 82 procent av 18- till 24-åringarna vill tillåta elektriska skotrar, e-cyklar och e-skateboards på offentliga platser.

Läs hela undersökningen: Axios|Momentive poll: What’s Next 2022.


💡 Att vara optimist betyder inte vad du tror att det betyder
En bild på en struts med huvudet i sanden. Någon som konstant är sen. Någon annan som anses lättlurad och naiv. Inget av det här har med optimism att göra, skriver Magnus Aschan, chefredaktör på Warp News.
🏆 Emma Frans är Årets faktabaserade optimist 2021
Årets faktabaserade optimist delas ut varje år för att uppmärksamma och hylla personer som står för en faktabaserad optimism. Årets vinnare är doktor Emma Frans!
💡 David Deutsch: Optimism, pessimism och cynism
Med så mycket framsteg i världen, hur kan pessimism fortfarande vara utbredd? Det är på grund av cynism, förnekelsen av att “så kallade framsteg” är framsteg, hävdar David Deutsch, professor vid Oxford University och en av världens ledande intellektuella om optimism.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.