Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ—łïž Ny studie: Inget bevis för demokratisk tillbakagĂ„ng

đŸ—łïž Ny studie: Inget bevis för demokratisk tillbakagĂ„ng

Studien analyserade data frÄn över 160 lÀnder under en period pÄ 30 Är och hittade inget stöd för en omfattande global nedgÄng i demokrati.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

En ny studie har inte funnit nÄgot stöd för en omfattande demokratisk tillbakagÄng.

Studien utforskar förhÄllandet mellan subjektiva och objektiva mÀtningar av demokratisk tillbakagÄng och om det har skett en nedgÄng i demokratiska system vÀrlden över.

Studien analyserade data frÄn över 160 lÀnder under en period pÄ 30 Är och hittade inget stöd för en omfattande nedgÄng i demokrati globalt.

Författarna noterade att medan det har varit fall av demokratisk tillbakagÄng i vissa lÀnder, stödde inte data uppfattningen om en omfattande nedgÄng i demokrati globalt.

Studien motsÀger den rÄdande synen om att demokrati Àr pÄ tillbakagÄng.

đŸ—łïž Bakom svarta rubriker för demokratin finns ocksĂ„ framgĂ„ngar
Är demokratin i kris? 2021 var ett dĂ„ligt Ă„r och 2022 har börjat negativt. Men ser man över tid - bakom rubrikerna - sĂ„ Ă€r fler lĂ€nder fria idag. Det skriver statsvetaren Max RĂ„nge som har tagit fram ett demokratiindex.

Genom att ta hÀnsyn till bÄde subjektiva och objektiva mÀtningar av demokratisk tillbakagÄng, gav författarna en mer nyanserad och heltÀckande förstÄelse för lÀget för demokrati vÀrlden över.

Studiens författare betonade vikten av deras resultat, eftersom de erbjuder ett positivt budskap om hopp och motstÄndskraft i en tid nÀr demokratins tillstÄnd ofta avbildas som hotat.

De tror att resultaten av deras studie visar behovet av fortsatt forskning inom detta omrÄde och belyser betydelsen av att ta hÀnsyn till bÄde subjektiva och objektiva mÀtningar av demokratisk framsteg.

💡 Optimist’s Edge: Hacket för att lösa alla av mĂ€nsklighetens stora problem
Om alla lÀnder och alla mÀnniskor levde i demokratier skulle mÀnsklighetens stora problem lösas eller bli dramatiskt mindre.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.