Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐅 Ny mĂ€tning uppskattar 40 procent fler tigrar

🐅 Ny mĂ€tning uppskattar 40 procent fler tigrar

Ny mÀtning visar att populationen av vilda tigrar mÄr bÀttre Àn vi tidigare trott. Enligt en uppdaterad lista finns det 40 procent fler vilda tigrar Àn vad som uppskattades vid den förra mÀtningen.

Alexander Engelin
Alexander Engelin

Dela artikeln

International Union for Conservation of Nature (IUCN) slÀppte förra veckan en uppdaterad lista med rödlistade arter, och listan kommer med goda nyheter gÀllande den vilda tigerpopulationen, skriver ecowatch.com. Den nya mÀtningen uppvisar en uppskattad population pÄ mellan 3726 och 5579 tigrar, vilket Àr 40 procent fler Àn vad som rapporterades Är 2015.

- Även om vi fortfarande har en bra bit kvar, sĂ„ visar den nya mĂ€tningen att tigern kan rĂ€ddas. Det finns fler tigrar idag Ă€n det gjorde 2010, vilket Ă€r resultatet av att stater och samarbetspartners har arbetat fokuserat pĂ„ att skydda arten och dess habitat, skriver Dale Miquelle, tigerkoordinator pĂ„ IUCN, till ecowatch.com.

En stor det av den till synes ökade populationen har dock att göra med att mĂ€tningen har varit mer rigorös Ă€n tidigare, dĂ„ den inkluderat östra-, sydöstra- och södra Asien. Tigern ses fortfarande som utrotningshotad, men IUCN hĂ€vdar att tigerpopulationen i vĂ€rsta fall Ă€r stabil, i bĂ€sta fall ökande – och att indikationer pekar mot att det Ă€r det sistnĂ€mnda som stĂ€mmer.

Indikationerna pĂ„ att antalet tigrar ökar bekrĂ€ftar Ă€ven World Wildlife Fund (WWF), som tidigare i Ă„r slĂ€ppte en rapport om att vi brutit en cirka hundraĂ„rig trend av en minskande population – och istĂ€llet ser en ökande population av tigrar. DĂ„ arbetet som ligger bakom den positiva förĂ€ndringen fortsĂ€tter, Ă€r en fortsatt ökning vĂ€ntad.

🐘 Teknologi nyttjas i bevarandeinsatser
I Afrika tillÄter spÄrningsteknik forskare att bÀttre förstÄ vilda djurs vanor och minska konflikter med mÀnniskor som bor i samma omrÄden.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.