Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ Legos nya klossar är gjorda av gamla plastflaskor

♻️ Legos nya klossar är gjorda av gamla plastflaskor

Dessa nya klossar från Lego är tillverkad av återvunna plastflaskor.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Lego har vidtagit flera åtgärder för att se till att deras leksaker blir mer hållbara. Med detta som huvudmål utvecklade företaget nyligen sin nya byggkloss gjord av PET-plast från kasserade plastflaskor.

För att uppfylla företagets strikta kvalitets- och säkerhetsstandarder skapades denna nya byggkloss, som är den första prototypen tillverkad av gamla, kasserade plastflaskor. Mer än 150 personer arbetar hårt för att komma på nya hållbara lösningar för Legos produkter och det är denna grupp som står bakom denna nya idé.

Under de senaste tre åren har Legos forskare testat över 250 olika alternativ av PET-material och andra plastsammansättningar. Designboom rapporterade att även om den nya prototypen uppfyller alla mål vad gäller säkerhet, kvalitet och så vidare, så måste fler tester göras innan byggklossarna av återvunna plastflaskor hamnar på butikshyllorna.

The Optimist Daily skriver "ytterligare tester kommer att innebära att man utvecklar PET-formulan och bedömer om man ska gå vidare till pilotproduktionsfasen, som förväntas ta ungefär ett år." De gamla flaskorna som används till klossarna kommer från leverantörer i USA. Det behövs endast en enda en-liters plastflaska för att få ihop tillräckligt med material till tio stycken 2x4 Lego-klossar.

– Vi är mycket glada över detta genombrott. Den största utmaningen på vår hållbarhetsresa är att förnya och ompröva nya material så att de blir lika hållbara, starka och högkvalitativa som våra befintliga tegelstenar - och få dem att passa med LEGO-element tillverkade under de senaste 60 åren. Med den här prototypen kan vi visa upp de framsteg vi gör, säger Tim Brooks, LEGOs vice VD för miljöansvar till Designboom.

Leksakstillverkare och andra företag som fortsätter att sträva mot en bättre morgondag hjälper framtiden att komma snabbare.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.