Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💉 FĂ€rre barn döda i malaria, tack vare nytt vaccin

💉 FĂ€rre barn döda i malaria, tack vare nytt vaccin

Under de senaste tre Ären har antalet barn som vÄrdats pÄ sjukhus och dött till följd av malaria minskat avsevÀrt i Kenya, tack vare lanseringen av vÀrldens första malariavaccin.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

WHO meddelar minskning av malariainfektioner och dödsfall

VÀrldshÀlsoorganisationen (WHO) meddelar en betydande minskning av barns sjukhusvistelser och dödsfall till följd av malaria i Kenya, efter den framgÄngsrika utrullningen av vÀrldens första malariavaccin RTS,S.

Detta genombrott kommer som ett resultat av Malariavaccins genomförandeprogram som lanserades 2019, med pilotfaser som Àgde rum i Kenya, Ghana och Malawi.

Över 1,2 miljoner barn vaccinerade i tre lĂ€nder

Hittills har över en miljon doser av RTS,S-vaccinet administrerats till 400 000 barn i Ätta lÀn i vÀstra Kenya. Sammanlagt har mer Àn 1,2 miljoner barn i Kenya, Malawi och Ghana vaccinerats.

En rapport frÄn WHO belyser en betydande minskning av allvarliga malariainfektioner och dödlighet bland barn i sjö-endemiska malariaregioner.

Imponerande resultat leder till utökad vaccinanvÀndning

Efter de uppmuntrande resultaten rekommenderade WHO i oktober 2021 en bredare anvÀndning av RTS,S i Kenya, Malawi och Ghana. Detta syftar till att förstÀrka förebyggande ÄtgÀrder mot P. falciparum-malaria hos barn som bor i regioner med mÄttlig till hög överföring.

Kenya utökar nu anvÀndningen av vaccinet till ytterligare 25 underdistrikt, vilket ger tillgÄng till detta viktiga malariaverktyg för fler barn i riskzonen.

HÀlsotjÀnstemÀn om vaccinets sÀkerhet och effektivitet

HÀlsominister Susan Nakhumincha meddelade utökningen av RTS,S-vaccinationen till ytterligare 25 underdistrikt i vÀstra Kenya. Dr Nakhumicha betonade vaccinets sÀkerhet och de redan positiva resultaten som uppnÄtts, och uppmanade förÀldrar att lÄta sina barn vaccineras.

En ljusare framtid för barn i malariadrabbade regioner

Den framgÄngsrika implementeringen och utvidgningen av RTS,S-vaccinprogrammet ger hopp om en ljusare, hÀlsosammare framtid för barn i Kenya och andra malariadrabbade regioner.

Med en dramatisk minskning av malariaincidensen och sjukhusinlÀggningar kommer fler barn att kunna dra nytta av detta livrÀddande skydd.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.