Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌳 Etiopien planterar 350 miljoner träd - på 12 timmar

🌳 Etiopien planterar 350 miljoner träd - på 12 timmar

Nu är landets mål att plantera 20 miljarder träd fram till 2022.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Indien hade rekordet för flesta träd som planterats under en enda dag. Rekordet var 50 miljoner träd och hade stått sig sedan 2016, enligt BBC. I juli 2019 slog Etiopien rekordet genom att plantera över 350 miljoner träd på 12 timmar.

Etiopiens trädplanteringsprojektet kallas the Green Legacy Initiative och syftar till att "begränsa och motverka den negativa effekten av avskogning och klimatförändringar i regioner med mycket torka", rapporterade Interesting Engineering.

Mer än 23 miljoner etiopier deltog i trädplanteringen. Regeringstjänstemän och privata företag gick också med i teamet, tillsammans med personal och representanter från FN, Afrikanska unionen och diplomatkåren.

I maj 2021 presenterade Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed 2021 års upplaga av the Green Legacy Initiative, vilket kommer att fortsätta fram till september och oktober i år. Nu siktar landet på att plantera sex miljarder träd. Ethiopian Embassy U.K rapporterade att årets trädplanteringsprojekt har temat "Let's Adorn Ethiopia". Premiärministern sa "att förebygga översvämningar, osäkerhet i tillgång till mat, miljörelaterade konflikter och andra negativa effekter ligger i våra händer."

Under de första två åren av projektet planterades över 10 miljarder träd. Målet är att ha planerat 20 miljarder träd totalt fram till 2022.

Etiopiens regering planerar att inleda en regional insats för att göra hela den Afrikanska kontinenten till en grönare plats - som en del av the Green Legacy Initiative. En miljard frön kommer att skickas till angränsande länder i år.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.