Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌿 C40-stĂ€der gör stĂ€der grönare i kampen mot klimatförĂ€ndring

🌿 C40-stĂ€der gör stĂ€der grönare i kampen mot klimatförĂ€ndring

Stora stÀder runt om i vÀrlden har beslutat att göra sina stadsomrÄden grönare för att hjÀlpa till att hantera klimatförÀndringarna.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

31 större stÀder inklusive London, Barcelona och Milano har nyligen undertecknat en deklaration som innebÀr att införa mer grönska i stÀder.

C40 Cities Network’s mĂ„l Ă€r att förvandla 30 till 40 procent av stĂ€derna till gröna utrymmen som Ă€r lĂ€ttillgĂ€ngliga för lokalbefolkningen och turister. Dessa utrymmen kan till exempel vara parker, trĂ€dkantade gator eller gröna utrymmen som hjĂ€lper till att absorbera vatten och förhindra översvĂ€mningar.

StĂ€der kan fortfarande skicka in de idĂ©er som ska leda till respektive stads uppnĂ„endemĂ„l. Vissa stĂ€der har redan bestĂ€mt sig. Milan har beslutat att plantera tre miljoner trĂ€d i staden innan 2030. Myndigheterna i Barcelona har erbjudit sig att tĂ€cka 75% av utgifterna för nya “gröna hustak” för att skapa stadsdelar som kan anvĂ€ndas till producera och generera förnybar energi.

Detta nya sÀtt att tÀnka uppkom till följd av Covid-19-krisen. Den belyser hur viktigt det Àr att göra stadsomrÄdena grönare och hÀlsosammare.

– För att det ska finnas möjlighet att Ă„stadkomma en grön och rĂ€ttvis Ă„terhĂ€mtningen Ă€r stadsnaturen det nyckelelement som behövs för att fĂ„ hĂ„llbara och mer hĂ€lsosamma stĂ€der, sĂ€ger Giuseppe Sala, borgmĂ€stare i Milano till Euronews.green.

Han fortsÀtter:

– I Milano Ă€r vi engagerade i att anvĂ€nda naturbaserade lösningar för att öka motstĂ„ndskraften och skydda medborgarna frĂ„n klimatkrisen, för att frĂ€scha upp vĂ„ra grannskap med gröna omrĂ„den och vatten och förnya stadsmiljön pĂ„ ett hĂ„llbart sĂ€tt.

De mÄnga stÀder som undertecknar detta avtal vill skapa stÀder som frÀmjar medborgarnas vÀlbefinnande, hjÀlpa dem att anpassa sig till extrema vÀder och samtidigt stödja biologisk mÄngfald.

Dessa stÀder undertecknade deklarationen: Aten, Austin, Barcelona, Berlin, Bogotå, Buenos Aires, Köpenhamn, Curitiba, Durban, Freetown, Guadalajara, Haifa, Lima, London, Los Angeles, Medellín, Milano, Mumbai, New Orleans, Paris, Quezon City, Rio de Janeiro, Rom, Rotterdam, Salvador, Seattle, Stockholm, Sydney, Tel Aviv, Tokyo och Toronto.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.