Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐘 Allt fĂ€rre köper elfenben i Kina

🐘 Allt fĂ€rre köper elfenben i Kina

Intresset för att köpa elfenben har minskat drastiskt i Kina de senaste Ären.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

2017 införde Kina ett förbud mot handel med elfenben i landet och det har gett resultat. En Ärlig undersökning som VÀrldsnaturfonden, WWF, genomför visar nÀmligen att andelen kineser som kan tÀnka sig att köpa elfenben har sjunkit frÄn 43 procent 2017 till 19 procent 2020.

Mer information om förbudet skulle ocksÄ kunna fÄ ner handeln verkar det som. För nÀr intervjuarna pÄminde om att det finns ett förbud sÄ sjönk antalet personer som var villiga att köpa elfenben till Ätta procent. DÄ 88 procent av de svarande sa att de kÀnde till förbudet lÀr kontinuerliga pÄminnelser kunna fÄ ner antalet personer som vill köpa elfenben Ànnu mer.

En annan positiv trend Àr att det blir allt fÀrre som tÀnker köpa elfenben fast de vet att det Àr olagligt. I WWF:s undersökning innan förbudet svarade 19 procent av de svarande att de definitivt tÀnkte köpa elfenben. I Är Àr den siffran nere pÄ Ätta procent.

– Det Ă€r positivt att efterfrĂ„gan pĂ„ elfenben Ă€r den lĂ€gsta i Kina pĂ„ fyra Ă„r. Konsumtionen i Kina har varit en viktig drivkraft bakom krisen för de afrikanska elefanterna. Men det finns en oro över en grupp pĂ„ Ă„tta procent som Ă€r fast beslutna att vilja köpa elfenben i framtiden. Det behövs fortsatta krafttag, lagarna mĂ„ste efterlevas och efterfrĂ„gan minska ytterligare, sĂ€ger Louise Carlson, naturvĂ„rdsexpert pĂ„ WWF i ett pressmeddelande.

Förbudet mot elfenben har Àven gjort att mÄnga slutat köpa andra produkter frÄn vilda djur, som exempelvis noshörningshorn. 78 procent av de tillfrÄgade sa att de nu inte köper nÄgra produkter frÄn vilda djur alls.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.