Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐸 30 procent av befolkningen i Sydostasien har slutat äta viltkött efter pandemin

🐸 30 procent av befolkningen i Sydostasien har slutat äta viltkött efter pandemin

Riskerna med oreglerade marknader för viltkött och avskogning har blivit klarare för många efter utbrottet av covid 19.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Pandemin har gjort många i Kina, Vietnam, Thailand och Myanmar mer medvetna om riskerna med att äta kött från oreglerade djurmarknader. I en undersökning från WWF säger 30 procent av de tillfrågade att de minskat eller helt slutat äta viltkött från dessa marknader efter pandemins utbrott.

Det finns även ett gediget stöd för att stänga oreglerade djurmarknader. I WWF:s undersökning säger 85 procent att de vill att myndigheterna ska stänga dessa marknader.

Många kopplar också avskogningen till en ökad risk för framtida pandemier. 88 procent i undersökningen vill därför att avskogningen ska stoppas i deras länder. WWF gjorde en liknande undersökning i fjol och årets resultat är ungefär desamma. Det antyder att det ökade motståndet mot viltmarknader och avskogning inte bara var ett tillfälligt utslag av rädsla under pandemins början utan att det rör sig om en mer ihållande trend.

– Det enda sättet att förhindra framtida pandemier är genom att minska de mänskliga aktiviteter som orsakar en minskning av djurens naturliga miljöer - som avskogning och konsumtion av viltkött från osäkra marknader- i stället för att agera på ett utbrott efter att det redan har skett. Att förhindra att en pandemi uppstår är 100 gånger billigare än att hantera den i efterhand, säger Marco Lambertini, Director General på WWF International, i ett pressmeddelande.

Läs hela undersökningen här.

Bild: WWF


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.