Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐾 30 procent av befolkningen i Sydostasien har slutat Ă€ta viltkött efter pandemin

🐾 30 procent av befolkningen i Sydostasien har slutat Ă€ta viltkött efter pandemin

Riskerna med oreglerade marknader för viltkött och avskogning har blivit klarare för mÄnga efter utbrottet av covid 19.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Pandemin har gjort mÄnga i Kina, Vietnam, Thailand och Myanmar mer medvetna om riskerna med att Àta kött frÄn oreglerade djurmarknader. I en undersökning frÄn WWF sÀger 30 procent av de tillfrÄgade att de minskat eller helt slutat Àta viltkött frÄn dessa marknader efter pandemins utbrott.

Det finns Àven ett gediget stöd för att stÀnga oreglerade djurmarknader. I WWF:s undersökning sÀger 85 procent att de vill att myndigheterna ska stÀnga dessa marknader.

MÄnga kopplar ocksÄ avskogningen till en ökad risk för framtida pandemier. 88 procent i undersökningen vill dÀrför att avskogningen ska stoppas i deras lÀnder. WWF gjorde en liknande undersökning i fjol och Ärets resultat Àr ungefÀr desamma. Det antyder att det ökade motstÄndet mot viltmarknader och avskogning inte bara var ett tillfÀlligt utslag av rÀdsla under pandemins början utan att det rör sig om en mer ihÄllande trend.

– Det enda sĂ€ttet att förhindra framtida pandemier Ă€r genom att minska de mĂ€nskliga aktiviteter som orsakar en minskning av djurens naturliga miljöer - som avskogning och konsumtion av viltkött frĂ„n osĂ€kra marknader- i stĂ€llet för att agera pĂ„ ett utbrott efter att det redan har skett. Att förhindra att en pandemi uppstĂ„r Ă€r 100 gĂ„nger billigare Ă€n att hantera den i efterhand, sĂ€ger Marco Lambertini, Director General pĂ„ WWF International, i ett pressmeddelande.

LÀs hela undersökningen hÀr.

Bild: WWF


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.