Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌍 Samling för ett planetpositivt nĂ€ringsliv

🌍 Samling för ett planetpositivt nĂ€ringsliv

Efter att mycket fokus i klimatfrÄgan riktats mot medborgarnas beteendemönster och behovet av lÄngsiktiga politiska visioner, börjar allt mer kretsa kring kapitalet och nÀringslivets roll i omstÀllningen.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

PÄ Gather-konferensen 2019 var det framförallt ett anförande som satte agendan pÄ ett unikt sÀtt; som pÄ en och samma gÄng gav energi och tydliga uppmaningar till handling. Det var Fredrik Wikholms föredrag som kÀndes extra angelÀget.

Fredrik kommer frÄn modebranschen, dÀr han under mÄnga Är jobbade som kreativ chef för bolaget Uniforms for the dedicated. I dag driver han Planethon, en affÀrsutvecklingsbyrÄ som samarbetar med Stockholm Resilience Center för att pÄ ett forskningsbaserat sÀtt bidra till att skapa planetpositiv omstÀllning i större organisationer.

Jag bjöd in Fredrik Wikholm till podcasten Heja Framtiden, dÀr vi diskuterade vilka möjligheter som vilar hos de allra största bolagen i samhÀllet, och hur vi med ett nytt sprÄk och hÄllbara ekonomiska mÀtverktyg kan accelerera den positiva utveckling som sker pÄ mÄnga hÄll i samhÀllet.

Vi har redan skrivit pÄ Warp News om den amerikanske kapitalförvaltaren Blackrocks nya stÀllningstagande för hÄllbarhet och klimatarbete. H&M:s nya vd Helena Helmersson kommer frÄn rollen som hÄllbarhetschef och vÀntas sÀtta en ny riktning för klÀdkedjan. Liknande exempel ser vi varje dag.

Planethon anordnar nu Àven en sammankomst för att tanka inspiration och insikter frÄn de skarpaste hjÀrnorna. Vid Planethon Meet-Up den 4 mars pÄ EkskÀret Klustret i Stockholm (eller via lÀnk) ska de största frÄgorna och lösningarna diskuteras av den som kÀnner sig manad att delta. Förhoppningsvis kan initiativet leda till ett konstruktivt samskapande i dess vackraste form.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.