Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
👟 HĂ„llbara sneakers av naturligt material

👟 HĂ„llbara sneakers av naturligt material

SkomÀrket Cariuma sÀtter hÄllbarhet, etik, komfort och kvalitet först - och de anvÀnder rÄvaror som Àr Ätervinningsbara.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

MÄnga sneakers idag Àr gjorda av material som inte Àr Ätervinningsbara. Tillverkningen slÀpper ofta ut kemikalier som Àr skadliga för miljön. MÄnga gÄnger tillverkas de ocksÄ under exploaterande förhÄllanden. Detta vill dock nya skomÀrket Cariuma Àndra pÄ.

Cariuma anvÀnder, till skillnad frÄn mÄnga andra skomÀrken, rÄvaror som ekologisk bomull, bambu, mamonaolja och sockerrör för att sÀtta hÄllbarhet, etik, komfort och kvalitet först nÀr de skapar sina sneakers.

Tidigare har Cariuma anvÀnt till exempel algblomningar för att skapa skumsneakers (foam sneakers) och att tillverka skor av den hÀr typen av material gör dem helt Ätervinningsbara nÀr de Àr utslitna.

Nu har företaget startat ett program för Äterplantering i Brasilien. De lovar att plantera ett par trÀd för varje par sneakers som köps. MÄnga ekosystem Àr utsatta och har en rad problem. Initiativ som detta hjÀlper till att vÀnda trenden. Cariumas skor har fÄngat mÄnga stora varumÀrkens intresse och det har blivit mer populÀrt och uppskattat med hÄllbarhet hos varumÀrken.

Initiativ som detta, som bryr sig om bÄde mÀnniskors förhÄllanden och vÄra ekosystem, kan hjÀlpa en grönare och mer hÄllbar framtid att komma snabbare.

Bild:  Cariuma


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.