Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
♻️ Brittisk byggsektor först med återanvändbara lastpallar

♻️ Brittisk byggsektor först med återanvändbara lastpallar

Dessa återanvändbara pallar gör Storbritanniens byggindustri grönare.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

På många ställen i världen är bortkastade lastpallar ett stort problem och de flesta pallar som slängs har bara använts bara en gång. Scott Group, som är en av Storbritanniens ledande tillverkare av lastpallar, har kommit fram till en lösning på problemet. Deras initiativ heter The Pallet LOOP.

Optimist Daily skriver "det här projektet syftar till att inrikta sig på pall-avfall för att hjälpa byggsektorn att nå gröna mål som satts upp av den brittiska regeringen." Ett av problemen med vanliga pallar är att de oftast behandlas med giftiga bekämpningsmedel. Många människor vill återanvända kasserade pallar, men då ska man se till att leta efter IPPC-stämpeln innan man använder den till dina barn eller i gör-det-själv-projekt.

Vad är då tanken bakom The Pallet LOOP? Jo, först och främst siktar teamet på att bygga pallar som är dubbelt så starka som vanliga pallar, så att de enkelt kan återanvändas. För att förhindra att användare gör sig av med de karakteristiska gröna pallarna så kommer byggmaterialtillverkare att bli ombedda att betala en deposition för LOOP-pallarna. Denna avgift används sedan genom hela kedjan. När pallarna väl har returnerats till LOOP kommer de att cirkuleras tillbaka till varukedjan och depositionerna återbetalas.

Positive News skriver att "på The Pallet LOOP säger de att en utbredd användning av deras system i hela sektorn skulle minska CO2-utsläppen med 40 procent och virkesanvändningen med tre fjärdedelar."

Hittills har många stora företag som Willmott Dixon, BAM Construction, och Morgan Sindall Group lovat att utvärdera hur deras verksamhet kan integrera The Pallet LOOP.

🏢 Nästa fas av hållbart byggande - hus som lagrar CO2
Byggbranschen behöver ändra fokus för att byggindustrin ska ta upp mer koldioxid än den släpper ut. Ett sätt att göra det kan vara att använda material som lagrar CO2.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.