Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🩠 Trio med Gates i spetsen lovar 1,2 miljarder för att knĂ€cka COVID-19

🩠 Trio med Gates i spetsen lovar 1,2 miljarder för att knĂ€cka COVID-19

Bill & Melinda Gates Foundation, Mastercard och Wellcome, en brittisk vÀlgörenhetsorganisation som frÀmjar forskning, gÄr ihop för att knÀcka COVID-19.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Tillsammans bidrar trion med motsvarande 1,2 miljarder kronor för att stimulera snabbare utveckling av och större tillgÄng till behandlingar av COVID-19, den andningssjukdom som orsakas av Coronavirusstammen.

– VĂ€rlden Ă€r inte ett sĂ€rskilt bra rustad nĂ€r det gĂ€ller antivirala medel, sĂ€ger Mark Suzman, VD pĂ„ Gates Foundation till Fortune.

– Det görs enormt mycket arbete idag för att omedelbart hantera krisen, medan detta initiativ handlar om behandlingar pĂ„ lĂ€ngre sikt.

I partnerskapet kommer de tre organisationerna att skapa en ”COVID-19 Therapeutics Accelerator” och lovar upp till motsvarande 1,2 miljarder kronor i sĂ„ kallad sĂ„ddfinansiering för företaget. MĂ„let Ă€r att inte bara gĂ„ vidare för att ta fram fler antivirala medel och immunoterapier som kan behandla COVID-19, utan att se till att utsatta befolkningsgrupper kan fĂ„ tillgĂ„ng till sĂ„dana terapier nĂ€r de vĂ€l har skapats.

Mastercards vice ordförande Mike Froman konstaterar att hans företag har ett enkelt incitament för att hjÀlpa till att hantera patogenen.

– Coronavirus Ă€r en viktig frĂ„ga om folkhĂ€lsa, men det Ă€r ocksĂ„ en frĂ„ga om ekonomisk tillvĂ€xt och ekonomisk vitalitet, sĂ€ger han till Fortune.

– Som ett globalt företag ligger det i vĂ„rt intresse att vi kommer tillbaka pĂ„ rĂ€tt spĂ„r med vĂ„ra ekonomier. Vi trivs nĂ€r ekonomier trivs runt om i vĂ€rlden.

Mastercard lovar upp till motsvarande 250 miljoner kronor medan Gates Foundation och Wellcome lovar upp till 500 miljoner kronor vardera. Utöver det tillkÀnnagav Gates Foundation ett löfte pÄ upp till en miljard kronor för att bekÀmpa Coronavirusutbrottet.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.