Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🦠 Trio med Gates i spetsen lovar 1,2 miljarder för att knäcka COVID-19

🦠 Trio med Gates i spetsen lovar 1,2 miljarder för att knäcka COVID-19

Bill & Melinda Gates Foundation, Mastercard och Wellcome, en brittisk välgörenhetsorganisation som främjar forskning, går ihop för att knäcka COVID-19.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Tillsammans bidrar trion med motsvarande 1,2 miljarder kronor för att stimulera snabbare utveckling av och större tillgång till behandlingar av COVID-19, den andningssjukdom som orsakas av Coronavirusstammen.

– Världen är inte ett särskilt bra rustad när det gäller antivirala medel, säger Mark Suzman, VD på Gates Foundation till Fortune.

– Det görs enormt mycket arbete idag för att omedelbart hantera krisen, medan detta initiativ handlar om behandlingar på längre sikt.

I partnerskapet kommer de tre organisationerna att skapa en ”COVID-19 Therapeutics Accelerator” och lovar upp till motsvarande 1,2 miljarder kronor i så kallad såddfinansiering för företaget. Målet är att inte bara gå vidare för att ta fram fler antivirala medel och immunoterapier som kan behandla COVID-19, utan att se till att utsatta befolkningsgrupper kan få tillgång till sådana terapier när de väl har skapats.

Mastercards vice ordförande Mike Froman konstaterar att hans företag har ett enkelt incitament för att hjälpa till att hantera patogenen.

– Coronavirus är en viktig fråga om folkhälsa, men det är också en fråga om ekonomisk tillväxt och ekonomisk vitalitet, säger han till Fortune.

– Som ett globalt företag ligger det i vårt intresse att vi kommer tillbaka på rätt spår med våra ekonomier. Vi trivs när ekonomier trivs runt om i världen.

Mastercard lovar upp till motsvarande 250 miljoner kronor medan Gates Foundation och Wellcome lovar upp till 500 miljoner kronor vardera. Utöver det tillkännagav Gates Foundation ett löfte på upp till en miljard kronor för att bekämpa Coronavirusutbrottet.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.