Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
⌚ Här är de senaste prylarna som hjälper dig leva ett friskare liv

⌚ Här är de senaste prylarna som hjälper dig leva ett friskare liv

Nya prylar upptäcker sömnapné, minskar besvären vid skelning och hjälper dyslektiker.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Den stora elektronikmässan CES i Las Vegas är nu över och Digital Trends har gjort en lista över de intressantaste hälsoprylarna som presenterades.

Här finns till exempel Withings Scan Watch. Den har en inbyggd sensor som mäter syrehalten i blodet. Det gör att klockan kan upptäcka om användaren lider av sömnapné och behöver söka vård. Dessutom mäter klockan hjärtrytmen dygnet runt, fungerar som ett aktivitetsarmband och visar förstås också tiden.

Curesight från Novasight är en annan väldigt intressant pryl och den ska hjälpa barn som har problem med skelning. Skelning kan i värsta fall leda till förlorad syn. En vanlig behandling är att sätta en svart lapp över ögat, vilket många barn förståeligt nog inte är så roade av.

Curesight är ett par specialglasögon och en surfplatta som barnen istället kan använda när de tittar på program från exempelvis Netflix och Disney. Glasögonen gör en digital bild oskarp endast på det specifika ställe där patientens dominerande öga tittar. Det andra ögat tvingas då fokusera på rätt ställe för att hjälpa till. Kliniska studier visar en markant förbättring av synskärpan bland barn som använder Curesight och produkten är godkänd av amerikanska hälsomyndigheten FDA.

Curesight kan hjälpa barn som har problem med skelning.

Lexilifes lampa Lexilight är ett, möjligen lite spekulativt, hjälpmedel för de som är dyslektiker. Vi vet inte exakt vad som orsakar dyslexi, men Lexilight bygger på resultat från franska forskare. De menar dyslektiker har två dominerande ögon istället för ett som alla andra.

Det gör att dyslektiker får in två lite olika bilder av varje bokstav till hjärnan. Lexilight skickar ut ett pulserande ljus som gör att hjärnan bara får in en bild. Lampan går just nu igenom processen för att få ett FDA-godkännande.

Lexilight kan hjälpa dyslektiker.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.