Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🧠 Ny upptĂ€ckt leder till behandling av demens hos möss

🧠 Ny upptĂ€ckt leder till behandling av demens hos möss

Forskare har upptÀckt en biokemisk mekanism kopplad till lÄngtidsminne. Genom att behandla nedsÀttningar i mekanismen kunde de ÄterstÀlla minnesfunktionen hos möss med Alzheimers.

Alexander Engelin
Alexander Engelin

Dela artikeln

University of Iowa meddelar pÄ sin hemsida om en studie publicerad i tidsskriften Science. I studien visar forskarna hur de identifierat en underliggande struktur för minneslagring. De visar Àven hur felaktigheter i strukturen Àr kopplat till Alzheimers och andra typer av demenssjukdom, och hur de genom att behandla det aktiva proteinet kunde ÄterstÀlla minnesfunktioner hos möss.

Proteinet Àr en vikmekanism i det endoplasmatiska nÀtverket, och fyller en nyckelroll i lÄngvarig minneslagring. Det visar sig att proteinet Àr inaktivt hos möss med demens, och efter aktivering av det presterade mössen bÀttre i minnestester, vilket visar pÄ proteinets funktion i minneslagring.

- Att identifiera detta proteins vikmekanism Ă€r ett viktigt steg framĂ„t för att förstĂ„ hur minnen lagras och vad som gĂ„r fel vid sjukdomar relaterade till minnesförlust. Även om vi Ă€nnu inte kan översĂ€tta detta till patientvĂ„rd Ă€r det viktigt att förstĂ„ den hĂ€r strukturen för att en dag kunna förebygga och behandla neurodegenerativa sjukdomar, sĂ€ger Ted Abel, en av forskarna bakom studien.

LÀs hela studien hÀr.

🧠 Motion kan förbĂ€ttra minnet hos Ă€ldre
En promenad tre gÄnger i veckan rÀcker för att de som Àr över 55 Är ska fÄ ett bÀttre episodiskt minne.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.