Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏆 Batteridrivna drönare levererar vaccin mot COVID-19

🏆 Batteridrivna drönare levererar vaccin mot COVID-19

Vaccination mot COVID-19 är en utmaning på glest befolkade områden. Zipline har erfarenhet av att distribuera sjukvårdsutrustning utanför städerna. Nu får man ett nytt uppdrag.

Per Söderström
Per Söderström

Dela artikeln

I april får drönare från Zipline ett nytt uppdrag. De ska leverera vaccin till områden som är svåra att nå med traditionella transporter.

Var du bor ska inte avgöra om du får vaccination mot COVID-19 eller ej, säger Ziplines vd Keller Rinaudo.

Vi har tidigare skrivit om Zipline, som nu hunnit med fyrahundra tusen leveranser med sina batteridrivna, bevingade drönare. De släpper leveransen av COVID-19-vaccin på ett par kilo via fallskärm, och återvänder sedan till sitt distributionscenter för nästa uppdrag.

Zipline har sedan 2016 levererat sjukvårdsutrustning till kliniker i Rwanda, Ghana och North Carolina. Inom kort ska man även börja leverera i Nigeria.

Deras erbjudande handlar om snabba leveranser av vaccin - med kort varsel. Varje drönare har med sig några dussin vaccindoser, i den kyla som krävs för just det vaccinet.

Några dussin vaccindoser med rätt temperatur släpps med fallskärm Bild. Zipline

Zipline-drönaren har en operationsradie på etthundrasextio kiilometer. Enligt Zipline kan en distributionscentral täcka ett område på tjugo tusen kvadratkilometer.

Zipline skriver inte vilken vaccin-leverantör man har avtal med, men att man ska kunna leverera vaccin som kräver mycket låga temperaturer. Vissa vaccin kräver kylning på torris ned till minus sjuttio graden Celsius, vilket är en utmaning för logistiken. Tack vare Zipline behöver en del mottagare inte hålla lika hög frys-kapacitet.

Vi kan hjälpa hälsovården att ta en genväg i infrastrukturen och logistik-kedjan genom att erbjuda omedelbar leverans, säger Ziplines vd Keller Rinaudo.

Låt framtiden komma fortare!
Zipline

https://www.google.com/search?q=zipline+drones&rlz=1C5CHFA_enSE719SE719&oq=zipline+drones&aqs=chrome..69i57j0l3j0i22i30l2j0i10i22i30j0i22i30l3.6533j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.