Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏆 Batteridrivna drönare levererar vaccin mot COVID-19

🏆 Batteridrivna drönare levererar vaccin mot COVID-19

Vaccination mot COVID-19 Àr en utmaning pÄ glest befolkade omrÄden. Zipline har erfarenhet av att distribuera sjukvÄrdsutrustning utanför stÀderna. Nu fÄr man ett nytt uppdrag.

Per Söderström
Per Söderström

Dela artikeln

I april fÄr drönare frÄn Zipline ett nytt uppdrag. De ska leverera vaccin till omrÄden som Àr svÄra att nÄ med traditionella transporter.

Var du bor ska inte avgöra om du fÄr vaccination mot COVID-19 eller ej, sÀger Ziplines vd Keller Rinaudo.

Vi har tidigare skrivit om Zipline, som nu hunnit med fyrahundra tusen leveranser med sina batteridrivna, bevingade drönare. De slÀpper leveransen av COVID-19-vaccin pÄ ett par kilo via fallskÀrm, och ÄtervÀnder sedan till sitt distributionscenter för nÀsta uppdrag.

Zipline har sedan 2016 levererat sjukvÄrdsutrustning till kliniker i Rwanda, Ghana och North Carolina. Inom kort ska man Àven börja leverera i Nigeria.

Deras erbjudande handlar om snabba leveranser av vaccin - med kort varsel. Varje drönare har med sig nÄgra dussin vaccindoser, i den kyla som krÀvs för just det vaccinet.

NÄgra dussin vaccindoser med rÀtt temperatur slÀpps med fallskÀrm Bild. Zipline

Zipline-drönaren har en operationsradie pÄ etthundrasextio kiilometer. Enligt Zipline kan en distributionscentral tÀcka ett omrÄde pÄ tjugo tusen kvadratkilometer.

Zipline skriver inte vilken vaccin-leverantör man har avtal med, men att man ska kunna leverera vaccin som krÀver mycket lÄga temperaturer. Vissa vaccin krÀver kylning pÄ torris ned till minus sjuttio graden Celsius, vilket Àr en utmaning för logistiken. Tack vare Zipline behöver en del mottagare inte hÄlla lika hög frys-kapacitet.

Vi kan hjÀlpa hÀlsovÄrden att ta en genvÀg i infrastrukturen och logistik-kedjan genom att erbjuda omedelbar leverans, sÀger Ziplines vd Keller Rinaudo.

LĂ„t framtiden komma fortare!




Zipline

https://www.google.com/search?q=zipline+drones&rlz=1C5CHFA_enSE719SE719&oq=zipline+drones&aqs=chrome..69i57j0l3j0i22i30l2j0i10i22i30j0i22i30l3.6533j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.