Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎆 Norrsken boostar startups med Coronalösningar

🎆 Norrsken boostar startups med Coronalösningar

Tiotals miljoner kronor ska kanaliseras in i svenska bolag och initiativ som kan vara behjälpliga i arbetet med att bekämpa coronaviruset och dess skadeverkningar.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

Klarna-grundaren Niklas Adalberth har genom sin stiftelse Norrsken bidragit stort till att utveckla svenska bolag vars affärsidé på något sätt är att bygga en bättre värld.

Nu lanserar Norrsken initiativet Action Against Corona tillsammans med Dagens Industri och en rad kapitalstarka partnerbolag. På den nya sajten kan du ansöka om medel till ditt startupbolag, projekt eller initiativ som kan bidra på till smarta lösningar i den rådande coronakrisen.

Enligt Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson kan det röra sig om "tiotals miljoner kronor" som ska kanaliseras in i det nya ekosystemet. Den sökande kan få hjälp med donationer, investeringar, synlighet och kontakter.

Initiativet har i skrivande stund samlat 125 olika bolag och projekt - från stora nätläkare till nystartade hashtag-initiativ för att hjälpa gamla och sjuka i grannskapet.

Du kan faktiskt ta del av hela Action Against Corona-listan här - scrolla igenom och inspireras av alla de fantastiska projekt som väntar på att få utvecklas.  


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.