Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎆 Norrsken boostar startups med Coronalösningar

🎆 Norrsken boostar startups med Coronalösningar

Tiotals miljoner kronor ska kanaliseras in i svenska bolag och initiativ som kan vara behjÀlpliga i arbetet med att bekÀmpa coronaviruset och dess skadeverkningar.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

Klarna-grundaren Niklas Adalberth har genom sin stiftelse Norrsken bidragit stort till att utveckla svenska bolag vars affÀrsidé pÄ nÄgot sÀtt Àr att bygga en bÀttre vÀrld.

Nu lanserar Norrsken initiativet Action Against Corona tillsammans med Dagens Industri och en rad kapitalstarka partnerbolag. PÄ den nya sajten kan du ansöka om medel till ditt startupbolag, projekt eller initiativ som kan bidra pÄ till smarta lösningar i den rÄdande coronakrisen.

Enligt Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson kan det röra sig om "tiotals miljoner kronor" som ska kanaliseras in i det nya ekosystemet. Den sökande kan fÄ hjÀlp med donationer, investeringar, synlighet och kontakter.

Initiativet har i skrivande stund samlat 125 olika bolag och projekt - frÄn stora nÀtlÀkare till nystartade hashtag-initiativ för att hjÀlpa gamla och sjuka i grannskapet.

Du kan faktiskt ta del av hela Action Against Corona-listan hÀr - scrolla igenom och inspireras av alla de fantastiska projekt som vÀntar pÄ att fÄ utvecklas.  


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.