Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚰 Wayout och Alfa Laval visar hållbar vattenproduktion i Dubai

🚰 Wayout och Alfa Laval visar hållbar vattenproduktion i Dubai

En mikrofabrik som producerar klart och rent vatten är uppfinningen av svenska startup-företaget Wayout. Tillsammans med Alfa Laval öppnar de nu ett showroom i Dubai.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Wayout har skapat en mikrofabrik som kan kopplas in var som helst i världen och producera renat vatten. Förra året inledde de ett samarbete med Alfa Laval och öppnade tillsammans ett popup-showroom i Dubai.

Ett enda Wayout-system kan förse 3 000 personer med rent och säkert dagligt dricks- och matlagningsvatten utan biprodukter samtidigt som det hjälper till att eliminera användningen av cirka 6,5 ​​miljoner plastflaskor och förhindra utsläpp av 536 ton CO₂-utsläpp årligen, enligt företaget.

Foto: Ola Bergengren

De kommer att använda popup-showroomet för att demonstrera sin rena teknik och vattenproduktionssystem, inklusive en smart pod, fat och kranar.

Showroomet kommer under sex månader att finnas i Alserkal i industriområdet Al Quoz nära Dubai Marina och finansdistrikt.

Warp News har tidigare intervjuat Wayouts medgrundare Martin Renck och Ulf Stenerhag.

💧 Svenskarna som vill förse världen med rent dricksvatten
Tänk om det fanns ett Tesla för vatten? En organisation som svepte in och tog itu med ett stort problem på ett innovativt och skalbart sätt. Det är vad svenska Wayout vill göra.

"Det pågår massivt slöseri just nu. Det finns ingen anledning att hämta vatten från Evian i Schweiz och transportera det i plastflaskor runt om i världen. Vatten finns överallt. Vårt system kan göra det vattnet rent och antingen låta dig dricka det direkt eller skapa andra drycker av det, på plats," sa kreativa chefen Martin Renck till Warp News förra året.

Wayouts mikrofabrik i Tanzania.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.