Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚰 Wayout och Alfa Laval visar hĂ„llbar vattenproduktion i Dubai

🚰 Wayout och Alfa Laval visar hĂ„llbar vattenproduktion i Dubai

En mikrofabrik som producerar klart och rent vatten Àr uppfinningen av svenska startup-företaget Wayout. Tillsammans med Alfa Laval öppnar de nu ett showroom i Dubai.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Wayout har skapat en mikrofabrik som kan kopplas in var som helst i vÀrlden och producera renat vatten. Förra Äret inledde de ett samarbete med Alfa Laval och öppnade tillsammans ett popup-showroom i Dubai.

Ett enda Wayout-system kan förse 3 000 personer med rent och sĂ€kert dagligt dricks- och matlagningsvatten utan biprodukter samtidigt som det hjĂ€lper till att eliminera anvĂ€ndningen av cirka 6,5 ​​miljoner plastflaskor och förhindra utslĂ€pp av 536 ton CO₂-utslĂ€pp Ă„rligen, enligt företaget.

Foto: Ola Bergengren

De kommer att anvÀnda popup-showroomet för att demonstrera sin rena teknik och vattenproduktionssystem, inklusive en smart pod, fat och kranar.

Showroomet kommer under sex mÄnader att finnas i Alserkal i industriomrÄdet Al Quoz nÀra Dubai Marina och finansdistrikt.

Warp News har tidigare intervjuat Wayouts medgrundare Martin Renck och Ulf Stenerhag.

💧 Svenskarna som vill förse vĂ€rlden med rent dricksvatten
TÀnk om det fanns ett Tesla för vatten? En organisation som svepte in och tog itu med ett stort problem pÄ ett innovativt och skalbart sÀtt. Det Àr vad svenska Wayout vill göra.

"Det pÄgÄr massivt slöseri just nu. Det finns ingen anledning att hÀmta vatten frÄn Evian i Schweiz och transportera det i plastflaskor runt om i vÀrlden. Vatten finns överallt. VÄrt system kan göra det vattnet rent och antingen lÄta dig dricka det direkt eller skapa andra drycker av det, pÄ plats," sa kreativa chefen Martin Renck till Warp News förra Äret.

Wayouts mikrofabrik i Tanzania.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.