Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚰 Wayout bygger 30 vattensystem pĂ„ Maldiverna - erbjuder rent vatten till tusentals

🚰 Wayout bygger 30 vattensystem pĂ„ Maldiverna - erbjuder rent vatten till tusentals

Hotels & Resorts Construction har förbundit sig att installera och underhÄlla 30 Wayout-system pÄ Maldiverna, vilka kommer att tillhandahÄlla rent dricksvatten till hundratusentals av öns invÄnare.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Wayout och det globala byggföretaget Hotels & Resort Construction har enats om att samarbeta för att introducera Wayouts teknik i Maldiverna.

Hotels & Resorts har förbundit sig att installera och underhÄlla 30 Wayout-system. Dessa system kommer att tillhandahÄlla rent dricksvatten till hundratusentals öbor.

Det lyxiga semestermÄlet Waldorf Astoria Maldives blir det första att anvÀnda vattensystemet.

Denna installation bidrar till att hantera landets problem relaterade till dricksvatten, sÄsom vattenbrist och sÀkerhet, samt för att skapa gröna jobb.

Maldiverna, som bestÄr av 26 atoller sydvÀst om Sri Lanka, Àr vÀrldens lÀgsta land. Dess 1 192 öar Àr huvudsakligen uppbyggda av korallrev och sandbankar. Denna kombination resulterar i en onormalt grund akvifer; grundvatten och fÀrskvatten Àr mycket sÀllsynt.

Som ett resultat har dricksvattenbrist blivit en vanlig förekomst pÄ de yttre öarna under den torra sÀsongen.

Wayouts system Àr utvecklat för att förbÀttra sÀkerheten för dricksvatten genom att öka dricksvattenkvalitet, tillgÀnglighet, tillgÄng, överkomlighet, hÄllbarhet och etik.

Dessutom Àr detta system för vattenrening, distribution och utdelning utformat för att minska anvÀndningen av plastflaskor och minska det totala koldioxidavtrycket.

Ett enda Wayout-system kan producera upp till 18 000 liter mineralvatten dagligen - tillrĂ€ckligt för att tĂ€cka 9 000 mĂ€nniskors dagliga behov av dricksvatten - samtidigt som det förhindrar upp till 13 miljoner plastflaskor och 1 400 ton CO₂ frĂ„n att komma in i ekosystemet Ă„rligen.

"Vi Àr mycket glada över att samarbeta med detta vÀrldsklassiga, ambitiösa företag frÄn Sverige. Detta samarbete kommer att revolutionera anvÀndningen av dricksvatten pÄ Maldiverna, och vi kommer att arbeta nÀra Wayout för att öka tillgÄngen till högkvalitativt, sÀkert dricksvatten pÄ vÄra öar", sÀger Mohamed Ali Janah, styrelseordförande för Hotels and Resorts Investment.

VĂ€rldsbanken uppskattar att Maldiverna producerar 365 000 ton fast avfall per Ă„r, varav större delen genereras av resortöarna. Ett enda Wayout-system förhindrar upp till 13 miljoner plastflaskor och 1 400 ton CO₂ frĂ„n att komma in i ekosystemet Ă„rligen.

"Wayout Àr mycket stolta över att samarbeta med Hotels and Resorts Investment för att medverka i deras ambition att göra de vackra men sköra öarna pÄ Maldiverna fria frÄn engÄngsplast och ge mÀnniskor tillgÄng till rent dricksvatten. VÄrt mÄl Àr att förse Maldivernas befolkning med rent vatten", sÀger Ulf Stenerhag, VD för Wayout.

Kontraktet mellan Hotels and Resorts Investment Pvt Ltd och Wayout Àr vÀrt 30 miljoner euro, och den första mikrofabriken kommer att levereras i november 2023.

Warp News har tidigare skrivit om Wayout:

💧 Svenskarna som vill förse vĂ€rlden med rent dricksvatten
TÀnk om det fanns ett Tesla för vatten? En organisation som svepte in och tog itu med ett stort problem pÄ ett innovativt och skalbart sÀtt. Det Àr vad svenska Wayout vill göra.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.