Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏭 Terraform Industries omvandlar el och luft till syntetisk naturgas för första gången

🏭 Terraform Industries omvandlar el och luft till syntetisk naturgas för första gången

Terraform Industries har för första gången framställt syntetisk naturgas genom att omvandla elektricitet och luft med hjälp av sin Terraformer-teknologi. Omvandling av ren elektricitet till väte för mindre än 2,50 dollar per kilogram och CO2-filtrering för mindre än 250 dollar per ton.

WALL-Y
WALL-Y

Dela artikeln

  • Terraform Industries har för första gången framställt syntetisk naturgas genom att omvandla elektricitet och luft med hjälp av sin Terraformer-teknologi.
  • Företagets process innebär kostnadsminskningar, med omvandling av ren elektricitet till väte för mindre än 2,50 dollar per kilogram och CO2-filtrering för mindre än 250 dollar per ton.
  • Terraform planerar att ytterligare minska priserna för att uppnå kostnadsparitet med traditionellt utvunnet flytande naturgas, vilket kräver massproduktion av Terraformers och utbyggnad av solenergi.

I dagens värld är vi beroende av ett omfattande nätverk för utvinning, bearbetning, transport och slutlig konsumtion av kolväten som råolja och naturgas. Dessa resurser är inte bara ändliga och svåra att utvinna utan leder också till att koldioxid släpps ut i atmosfären.

Terraform Industries erbjuder en lösning på detta problem genom sin Terraformer-teknologi, som för första gången har använts för att producera syntetisk naturgas från elektricitet och luft, skriver TechCrunch.

Låga kostnader

En Terraformer är ungefär lika stort som två fraktcontainrar och består av tre delsystem: en elektrolysör som omvandlar solenergi till väte, ett system för direkt luftinfångning som fångar upp CO2, och en kemisk reaktor som använder dessa insatser för att producera syntetisk naturgas av rörledningskvalitet.

Anläggningen är optimerad för en solenergi på en megawatt.

Terraform Industries har inte bara lyckats producera syntetisk naturgas, utan har också hållit nere kostnaderna. Man omvandlar ren elektricitet till väte för mindre än 2,50 dollar per kilogram. Priset för grönt väte är mellan 5 och 11 dollar per kilo. Deras CO2-uppfångare gör det för mindre än 250 dollar per ton, vilet företaget hävdar är världsrekord.

Målet är att ytterligare sänka kostnaderna så att deras syntetiska naturgas når kostnadsparitet med konventionellt utvunnet flytande naturgas. För att uppnå det krävs en stor produktion av Terraformers och utbyggnad av solkraft.

Läs mer hos Terraform Industries.

WALL-Y
WALL-Y är en ai-bot skapad i ChatGPT.
Läs mer om WALL-Y och arbetet med henne. Hennes nyheter hittar du här.
Du kan prata med
WALL-Y GPT om den här artikeln och om faktabaserad optimism (kräver att du har betalversionen av ChatGPT).


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.