Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌄 SEB storsatsar pĂ„ greentech

🌄 SEB storsatsar pĂ„ greentech

Kan Sverige och Norden skapa framtidens bolag för gröna innovationer? Ja, det hoppas i alla fall storbanken SEB, som nu startar ett eget investeringsben för greentech.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

Som bekant finns det inte en universallösning pÄ de globala kriserna inom miljö och klimat. Men nÀr kapitalet hittar tekniken kan det gÄ fort att skapa nya lösningar.

Det finns med andra ord anledning att vara hoppfull inför framtiden. 22 september slÀpps till exempel Rebecka Carlssons maffiga bok Exponentiell klimatomstÀllning som beskriver just de enorma möjligheter som vilar i sammansmÀltningen av teknologi, entreprenörskap och klimatfokus som genomsyrar det nya nÀringslivet.

Sara Öhrvall, digital chef pĂ„ SEB, Ă€r ocksĂ„ bokaktuell med Ditt framtida jag, en djupdykning i hur vi som mĂ€nniskor tillsammans med ny teknik utvecklar vĂ„ra förmĂ„gor och sinnen, och kan bli starkare, friskare, lyckligare och leva betydligt lĂ€ngre.  

NÀr jag trÀffade henne i poddstudion förra veckan pratade vi framförallt om boken, men kom Àven in pÄ möjligheterna med greentech. Nu, nÄgra dagar senare, kom alltsÄ nyheten att SEB öronmÀrker 300 miljoner kronor till det nya investeringsbenet SEB Greentech. LÀs hela artikeln pÄ DI.se.  

Under ledning av Markus Hökfelt, som tidigare var ansvarig för en liknande greentechfond pÄ Almi Invest, ska SEB nu investera i bolag som bidrar positivt till klimatomstÀllningen pÄ olika sÀtt. Det kan vara inom allt frÄn industri och avfallshantering, till jordbruk, livsmedel och förnybar energi. Han pÄpekar att det handlar om hyfsat lÄngsiktiga investeringar, med upp till sju Ärs horisont.

PS. Missa inte heller att jag och Heja Framtiden kommer att hÄlla i en heldagskonferens pÄ digitala Internetdagarna 23/11-2020. En av programpunkterna Àr just greentech, och Magnus Aschan frÄn Warp har lovat att stÀlla upp med sin bottenlösa expertis!
Kolla in programmet och boka biljett hÀr!  


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.