Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🌄 SEB storsatsar på greentech

🌄 SEB storsatsar på greentech

Kan Sverige och Norden skapa framtidens bolag för gröna innovationer? Ja, det hoppas i alla fall storbanken SEB, som nu startar ett eget investeringsben för greentech.

Christian von Essen
Christian von Essen

Dela artikeln

Som bekant finns det inte en universallösning på de globala kriserna inom miljö och klimat. Men när kapitalet hittar tekniken kan det gå fort att skapa nya lösningar.

Det finns med andra ord anledning att vara hoppfull inför framtiden. 22 september släpps till exempel Rebecka Carlssons maffiga bok Exponentiell klimatomställning som beskriver just de enorma möjligheter som vilar i sammansmältningen av teknologi, entreprenörskap och klimatfokus som genomsyrar det nya näringslivet.

Sara Öhrvall, digital chef på SEB, är också bokaktuell med Ditt framtida jag, en djupdykning i hur vi som människor tillsammans med ny teknik utvecklar våra förmågor och sinnen, och kan bli starkare, friskare, lyckligare och leva betydligt längre.  

När jag träffade henne i poddstudion förra veckan pratade vi framförallt om boken, men kom även in på möjligheterna med greentech. Nu, några dagar senare, kom alltså nyheten att SEB öronmärker 300 miljoner kronor till det nya investeringsbenet SEB Greentech. Läs hela artikeln på DI.se.  

Under ledning av Markus Hökfelt, som tidigare var ansvarig för en liknande greentechfond på Almi Invest, ska SEB nu investera i bolag som bidrar positivt till klimatomställningen på olika sätt. Det kan vara inom allt från industri och avfallshantering, till jordbruk, livsmedel och förnybar energi. Han påpekar att det handlar om hyfsat långsiktiga investeringar, med upp till sju års horisont.

PS. Missa inte heller att jag och Heja Framtiden kommer att hålla i en heldagskonferens på digitala Internetdagarna 23/11-2020. En av programpunkterna är just greentech, och Magnus Aschan från Warp har lovat att ställa upp med sin bottenlösa expertis!
Kolla in programmet och boka biljett här!  


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.