Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ‹ïžNytt trĂ€ningsredskap gör dig till en energikĂ€lla

đŸ‹ïžNytt trĂ€ningsredskap gör dig till en energikĂ€lla

En roddmaskin Àr den senaste trÀningsmaskinen frÄn SportArt som förvandlar brÀnda kalorier till el.

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

ÖvergĂ„ngen till en grön framtid hindras av en mĂ€ngd olika faktorer. Utmaningarna som finns kommer inte att kunna lösas med en enda innovation. Vissa innovationer Ă€r stora, andra mindre. Det Ă€r först nĂ€r alla dessa fogas samman som vi kommer att kunna se resultat.

PÄ Consumer Electronics Show, som arrangeras i Las Vegas, visar trÀningsutrustningstillverkaren SportArt upp en ny roddmaskin. Eftersom det Àr det senaste tillskottet till deras ECO-POWR-serie, som redan omfattar en crosstrainer, trÀningscyklar och ett löpband, anvÀnder den ett elektromagnetiskt bromssystem för att omvandla anvÀndarens rörelse till elektricitet.

Dessa typer av trÀningsmaskiner tenderar att fungera enligt följande princip: anvÀndarens rörelser snurrar en metallskiva och motstÄnd skapas med hjÀlp av olika former av bromsar, liknande vad du traditionellt hittar pÄ bilar. Den hÀr utrustningen skapar dÀremot istÀllet motstÄnd pÄ ett sÀtt som mer liknar regenerativa bromsar som finns pÄ el- eller hybridfordon: motstÄndet kommer frÄn magneter som saktar ner skivan.

Det gör att maskinen kan skapa elektricitet istÀllet för vÀrmeförluster. Med hjÀlp av företagets patenterade vÀxelriktare matas nÀmnda elektricitet sedan tillbaka till det lokala elnÀtet.

—Alla ECO-POWR-produkter, inklusive G260-roddaren, omvandlar upp till 74 procent av mĂ€nsklig energi till anvĂ€ndbar elektricitet. NĂ€r man trĂ€nar pĂ„ G260 kan anvĂ€ndare generera upp till 220wH el per timmes trĂ€ning, berĂ€ttar verkstĂ€llande VP Ruben Mejia i en intervju med Intressant Engineering

För att sĂ€tta det i perspektiv sĂ„ rĂ€cker en timmes rodd för att driva en stationĂ€r dator i över tvĂ„ timmar. Även om det hĂ€r inte Ă€r en innovation som pĂ„ egen hand kommer lösa hela klimatkrisen, sĂ„ handlar det fortfarande om en inte obetydlig mĂ€ngd energi som tillverkas. Man kan undra vilka andra lĂ€ttillgĂ€ngliga och förnybara energikĂ€llor som i dagslĂ€get Ă€r outnyttjade.

♻ 5 enorma projekt för förnybar energi du mĂ„ste kĂ€nna till
Det byggs enorma projekt för förnybar energi över hela vÀrlden. HÀr Àr fem intressanta storskaliga projekt som du bör kÀnna till.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.