Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🪑 Möbler av sjögräs

🪑 Möbler av sjögräs

Designmöbler med delar tillverkade av sjögräs är ett av försöken att göra inredningsindustrin mer miljövänlig.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Sjögräs har många fantastiska egenskaper, som exempelvis att erbjuda yngelkammare och habitat för många marina djurarter, bidra till bättre vattenkvalitet, binda koldioxid och fånga upp plastavfall.

Nu integreras sjögräs i möbeldesign i ett försök att göra industrin mer hållbar. Arkitekten och designern David Thulstrup ligger bakom projektet och hans senaste utställningsmöbler, som kallas MOMENTUM, använder ålgräs som ett viktigt designelement. Thulstrups nya kollektion består av fyra “limited edition” möbler: ett lågt bord, ett högt bord, ett podium och en skärm. Sjögräset används i benen på möblerna.

Inhabitat skriver ”Med basen av naturligt, växtbaserat material, bekämpar möblerna naturligtvis koldioxidutsläppen, samtidigt som de tar med ett skräddarsytt inredningselement till rummet ”.

Förutom att agera som en ersättning av mindre miljövänliga alternativ så ger sjögräsmöblerna en bättre och mer hälsosam inomhusmiljö jämför med syntetiska material. Potentialen att främja en starkare koppling mellan heminredning och natur är också en intressant del av projektet.

– Att arbeta med ålgräs känns givande inte bara på grund av dess verkligt unika egenskaper, utan också det faktum att det är naturligt, hållbart och revolutionerande, säger Thulstrup. Jag älskar särskilt ålgräsets yta, dess varma nyans och lukten av salt.

Bild: MOMENTUM by David Thulstrup for Søuld via Inhabitat


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.