Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸȘ‘ Möbler av sjögrĂ€s

đŸȘ‘ Möbler av sjögrĂ€s

Designmöbler med delar tillverkade av sjögrÀs Àr ett av försöken att göra inredningsindustrin mer miljövÀnlig.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

SjögrÀs har mÄnga fantastiska egenskaper, som exempelvis att erbjuda yngelkammare och habitat för mÄnga marina djurarter, bidra till bÀttre vattenkvalitet, binda koldioxid och fÄnga upp plastavfall.

Nu integreras sjögrĂ€s i möbeldesign i ett försök att göra industrin mer hĂ„llbar. Arkitekten och designern David Thulstrup ligger bakom projektet och hans senaste utstĂ€llningsmöbler, som kallas MOMENTUM, anvĂ€nder Ă„lgrĂ€s som ett viktigt designelement. Thulstrups nya kollektion bestĂ„r av fyra “limited edition” möbler: ett lĂ„gt bord, ett högt bord, ett podium och en skĂ€rm. SjögrĂ€set anvĂ€nds i benen pĂ„ möblerna.

Inhabitat skriver ”Med basen av naturligt, vĂ€xtbaserat material, bekĂ€mpar möblerna naturligtvis koldioxidutslĂ€ppen, samtidigt som de tar med ett skrĂ€ddarsytt inredningselement till rummet ”.

Förutom att agera som en ersÀttning av mindre miljövÀnliga alternativ sÄ ger sjögrÀsmöblerna en bÀttre och mer hÀlsosam inomhusmiljö jÀmför med syntetiska material. Potentialen att frÀmja en starkare koppling mellan heminredning och natur Àr ocksÄ en intressant del av projektet.

– Att arbeta med Ă„lgrĂ€s kĂ€nns givande inte bara pĂ„ grund av dess verkligt unika egenskaper, utan ocksĂ„ det faktum att det Ă€r naturligt, hĂ„llbart och revolutionerande, sĂ€ger Thulstrup. Jag Ă€lskar sĂ€rskilt Ă„lgrĂ€sets yta, dess varma nyans och lukten av salt.

Bild: MOMENTUM by David Thulstrup for SĂžuld via Inhabitat


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.