Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
👟🎈 Etiska och veganska sneakers gjorda av gamla ballonger

👟🎈 Etiska och veganska sneakers gjorda av gamla ballonger

Ett företag förvandlar gamla ballonger och dÀckrester till fashionabla, etiska, veganska sneakers.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Modeindustrin Àr inte den mest miljövÀnliga branschen, men nu försöker flera etablerade varumÀrken, sÄvÀl som nystartade företag, göra branschen mer miljövÀnlig. Ett av dessa företag Àr Undo for Tomorrow.

Undo for Tomorrow, som Àr baserat i Lissabon, Àr ett skomÀrke som strÀvar efter att göra miljövÀnliga och etiska produkter.

För inte sÄ lÀnge sedan lanserade företaget veganska sneakers som heter "Nueven". Hela skon bestÄr av hÄllbara material i kombination med naturliga material (till exempel bambu som foder och Ätervunna plastflaskor i stÀllet för mockaskinn som yttre skal). Den mest unika egenskapen Àr emellertid skons flerfÀrgade sula som Àr gjord av gamla ballonger och rester frÄn gummidÀck. Skon kan köpas och fraktas över hela vÀrlden frÄn och med augusti 2021.

Bild: Undo for Tomorrow

Undo for Tomorrow har fler mÄl Àn hÄllbarhet. Företaget prioriterar ocksÄ bÄde sociala förhÄllanden och mÀnskliga rÀttigheter genom att samarbeta med en familjeÀgd fabrik i São Paulo i Brasilien. Materialen som fabriken anvÀnder kommer frÀmst frÄn den inhemska brasilianska marknaden. De garanterar goda arbetsförhÄllanden och betalar sina arbetare bra löner.

Dessa sneakers Àr bara ett av mÄnga skomÀrken som avvisar slösaktig anvÀndning av lÀder frÄn djur, plast och petroleum. Forskare framstÀllde till och med nyligen en vÀst och skor av rester frÄn kombucha-te. Adidas gör skor med lÀder tillverkat av mycel, vilket Àr den vegetativa delen av svampen (inte den delen vi Àter eller plockar i skogen). NÀr engagerade och innovativa personer samarbetar och jobbar för att hitta nya vÀgar, som inte tÀr sÄ mycket pÄ vÄr jord, sÄ kommer framtiden att komma snabbare.

LĂ€r dig mer om skorna! 

Bild: Undo for Tomorrow


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.