Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
👟🎈 Etiska och veganska sneakers gjorda av gamla ballonger

👟🎈 Etiska och veganska sneakers gjorda av gamla ballonger

Ett företag förvandlar gamla ballonger och däckrester till fashionabla, etiska, veganska sneakers.

Linn Winge
Linn Winge

Modeindustrin är inte den mest miljövänliga branschen, men nu försöker flera etablerade varumärken, såväl som nystartade företag, göra branschen mer miljövänlig. Ett av dessa företag är Undo for Tomorrow.

Undo for Tomorrow, som är baserat i Lissabon, är ett skomärke som strävar efter att göra miljövänliga och etiska produkter.

För inte så länge sedan lanserade företaget veganska sneakers som heter "Nueven". Hela skon består av hållbara material i kombination med naturliga material (till exempel bambu som foder och återvunna plastflaskor i stället för mockaskinn som yttre skal). Den mest unika egenskapen är emellertid skons flerfärgade sula som är gjord av gamla ballonger och rester från gummidäck. Skon kan köpas och fraktas över hela världen från och med augusti 2021.

Bild: Undo for Tomorrow

Undo for Tomorrow har fler mål än hållbarhet. Företaget prioriterar också både sociala förhållanden och mänskliga rättigheter genom att samarbeta med en familjeägd fabrik i São Paulo i Brasilien. Materialen som fabriken använder kommer främst från den inhemska brasilianska marknaden. De garanterar goda arbetsförhållanden och betalar sina arbetare bra löner.

Dessa sneakers är bara ett av många skomärken som avvisar slösaktig användning av läder från djur, plast och petroleum. Forskare framställde till och med nyligen en väst och skor av rester från kombucha-te. Adidas gör skor med läder tillverkat av mycel, vilket är den vegetativa delen av svampen (inte den delen vi äter eller plockar i skogen). När engagerade och innovativa personer samarbetar och jobbar för att hitta nya vägar, som inte tär så mycket på vår jord, så kommer framtiden att komma snabbare.

Lär dig mer om skorna! 

Bild: Undo for Tomorrow

📝 Få en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.