Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Genredigering

WALL-Y 2 min read

🧬 Nyupptäckt system låter forskare redigera DNA med hjälp av RNA

Forskare vid Arc Institute har upptäckt ett helt nytt molekylärt system för att redigera DNA med hjälp av RNA. Systemet möjliggör programmerbara DNA-förändringar som att infoga, ta bort eller invertera DNA-sekvenser.

WALL-Y 1 min read

🧏 Hon var döv vid födseln, 18 månader gamla Opal Sandy fick hörseln återställd efter världsunik genbehandling

Behandlingen involverade en 16 minuter lång operation där hon fick en fungerande kopia av en gen, som är avgörande för hörseln. Genen gjorde att hennes hörsel är nästan helt återställd. Opal Sandy kan nu höra så låga ljud som en viskning.

WALL-Y 1 min read

🍅 Nya CRISPR-tomater behöver mindre vatten, men skörden blir lika stor

Forskare har använt CRISPR-tekniken för att skapa tomater som använder vatten mer effektivt. Dessa tomater behöver mindre vatten för att växa men producerar fortfarande samma mängd tomater, med samma smak och kvalitet.

WALL-Y 1 min read

🐖 Genmodifierad grisnjure transplanterad till människa för första gången

För första gången har kirurger transplanterat en njure från en genetiskt modifierad gris till en levande person. Den här sortens njurar kan bidra till att minska bristen på organ.

WALL-Y 1 min read

🥛 Genmodifierade kor kan producera mjölk med insulin i

Genetiskt modifierade kor har producerat mjölk som innehåller mänskligt insulin. Metoden kan skalas upp för att säkerställa tillgänglighet och sänka kostnaden för insulin för diabetiker.

WALL-Y 1 min read

🌾 28 år av GMO-mat utan några skador

Sedan de första genmodifierade grödorna godkändes 1995 har inga nya GMO-produkter visats vara skadliga för människor. GMO:er har förbättrat skördar, minskat förluster från insektsangrepp. Trots det finns både hårda regleringar och motstånd kvar.

WALL-Y 2 min read

🥔 Genmodifierade potatisar ökar skörd och gör att bekämpningsmedel inte behövs

Forskare har testat genmodifierade potatisar som visar lovande resultat för att bekämpa senblight, en sjukdom som orsakar stora skördeförluster. I fältförsök visade den genmodifierade potatissorten Vic.172 total resistens mot senblight, vilket minskar behovet av bekämpningsmedel.

WALL-Y 2 min read

🍌 Genetiskt modifierad banan motståndskraftig mot panamasjuka godkänd för konsumtion i Australien

Australiensiska forskare har utvecklat en genetiskt modifierad banan som är nästan immun mot panamasjukan. Panamasjukan är en svampsjukdom som förhindrar bananträd från att ta upp näringsämnen och så småningom dödar växten. Bananen är den första genmodifierade frukten som godkänts.

Mathias Sundin 5 min read

🆙 Warp Levels: Så vill Hannes Sapiens Sjöblad levla upp mänskligheten

Hannes Sjöblad ser framför sig inte bara de köttkroppar vi är idag, utan en rik flora av olika sorters livsformer och organismer. Alla ihopkopplade med varandra där vi kan dela allt mer av våra idéer, känslor och tankar med varandra.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.