Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🖐 5 goda nyheter för extra energi efter påsk

🖐 5 goda nyheter för extra energi efter påsk

Det finns gott om exempel på goda intitiativ som pågår under COVID-19-pandemin. Vi skriver om fem exempel här, och länkar nästan 50 ytterligare.

Per Söderström
Per Söderström

Dela artikeln

Vår kreativa förmåga är viktigare än någonsin. Ett sätt att få igång den är att inspireras av andras idéer och handlingar. Här är fem färska, goda exempel.  

  1. Guvernören i New York, Andrew Cuomo, har varit en klippa under pågående kris. Under det att New York drabbats extra hårt av det nya Coronaviruset har Cuomo haft dagliga, streamade pressmöten. Han har uppträtt med en blandning av säker auktoritet och mänsklig värme. Han har även säkrat hjälp för personer som behöver professionellt stöd för mental hälsa - utan kostnad för de som behöver.
  2. Tyskland hade ledig kapacitet inom sjukvården och tog därför emot trettiofem COVID-19-patienter från Italien.
En droppe i sammanhanget kan tyckas, men ett intiativ som förhoppningsvis öppnar upp för fler gränsöverskridande intitiativ?
  3. Den franske presidenten Emanuel Macron har "förklarat krig" mot viruset och vidtagit hårda åtgärder för att hålla tillbaka spridningen. Karantänen för fransmännen är inte över ännu... Macron medger att regering och myndigheter begått misstag (!) och att detta inte får upprepas. Därför har han startat ett öppet projekt under namnet le jour d’après - dagen efter. Det ligger öppet på en regeringssajt
och ska samla erfarenheter för framtida behov.
  4. 102-åring bli frisk. En italiensk kvinna på 102 år klarade sig igenom sjukdomen. Visst - det är ovanligt, då så många inte klarat sig igenom den. Vi kanske därför gläds extra mycket åt att Italica Grondona klarat sig?
  5. Lady Gaga iscensätter en virtuell konsert med många kända artister, den 18/4. Den går under namnet One World Concert. Artister som Billy Eilish, Andrea Bocelli, Kacy Musgraves och Stevie Wonder ska uppträda - bland annat! Vi kommer höra talas om den, var så säker.
Lady Gaga är med och arrangerar One World Concert.

Suktar du efter fler positiva nyheter så har tidskriften Elle (UK) samlat femtio stycken. Du finner dem här.

Exemplen ovan påminner oss om att det inte är tekniken i sig som räddar oss - det är vår förmåga att vara kreativa, samarbeta och använda erfarenheter så att de gör nytta.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.