Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🖐 5 goda nyheter för extra energi efter pĂ„sk

🖐 5 goda nyheter för extra energi efter pĂ„sk

Det finns gott om exempel pÄ goda intitiativ som pÄgÄr under COVID-19-pandemin. Vi skriver om fem exempel hÀr, och lÀnkar nÀstan 50 ytterligare.

Per Söderström
Per Söderström

Dela artikeln

VÄr kreativa förmÄga Àr viktigare Àn nÄgonsin. Ett sÀtt att fÄ igÄng den Àr att inspireras av andras idéer och handlingar. HÀr Àr fem fÀrska, goda exempel.  

  1. Guvernören i New York, Andrew Cuomo, har varit en klippa under pÄgÄende kris. Under det att New York drabbats extra hÄrt av det nya Coronaviruset har Cuomo haft dagliga, streamade pressmöten. Han har upptrÀtt med en blandning av sÀker auktoritet och mÀnsklig vÀrme. Han har Àven sÀkrat hjÀlp för personer som behöver professionellt stöd för mental hÀlsa - utan kostnad för de som behöver.
  2. Tyskland hade ledig kapacitet inom sjukvĂ„rden och tog dĂ€rför emot trettiofem COVID-19-patienter frĂ„n Italien.‹En droppe i sammanhanget kan tyckas, men ett intiativ som förhoppningsvis öppnar upp för fler grĂ€nsöverskridande intitiativ?
  3. Den franske presidenten Emanuel Macron har "förklarat krig" mot viruset och vidtagit hĂ„rda Ă„tgĂ€rder för att hĂ„lla tillbaka spridningen. KarantĂ€nen för fransmĂ€nnen Ă€r inte över Ă€nnu... Macron medger att regering och myndigheter begĂ„tt misstag (!) och att detta inte fĂ„r upprepas. DĂ€rför har han startat ett öppet projekt under namnet le jour d’aprĂšs - dagen efter. Det ligger öppet pĂ„ en regeringssajt‹och ska samla erfarenheter för framtida behov.
  4. 102-Äring bli frisk. En italiensk kvinna pÄ 102 Är klarade sig igenom sjukdomen. Visst - det Àr ovanligt, dÄ sÄ mÄnga inte klarat sig igenom den. Vi kanske dÀrför glÀds extra mycket Ät att Italica Grondona klarat sig?
  5. Lady Gaga iscensÀtter en virtuell konsert med mÄnga kÀnda artister, den 18/4. Den gÄr under namnet One World Concert. Artister som Billy Eilish, Andrea Bocelli, Kacy Musgraves och Stevie Wonder ska upptrÀda - bland annat! Vi kommer höra talas om den, var sÄ sÀker.
Lady Gaga Àr med och arrangerar One World Concert.

Suktar du efter fler positiva nyheter sÄ har tidskriften Elle (UK) samlat femtio stycken. Du finner dem hÀr.

Exemplen ovan pÄminner oss om att det inte Àr tekniken i sig som rÀddar oss - det Àr vÄr förmÄga att vara kreativa, samarbeta och anvÀnda erfarenheter sÄ att de gör nytta.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.