Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏠 3d-printade hus hjĂ€lper i kampen mot Coronaviruset

🏠 3d-printade hus hjĂ€lper i kampen mot Coronaviruset

Det kinesiska byggföretaget WinSun ska 3d-printa 200 hus dÀr i första hand sjukhuspersonal ska kunna vila upp sig och bo temporÀrt.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

WinSun, ett kinesiskt byggföretag, ska 3d-printa 200 hus dÀr i första hand sjukhuspersonal ska kunna vila upp sig och bo temporÀrt.

Byggnaderna skrivs ut i betong och Ă„tervunnet material för att sedan transporteras till Hubei-provinsen dĂ€r Coronaviruset, eller Covid-19, först bröt ut och dĂ€r ocksĂ„ vĂ„rdinsatserna har varit som mest intensiva. Än sĂ„ lĂ€nge har 15 fĂ€rdiga hus levererats till Xianning Central Hospital i Hubei.

Foto: WinSun

Ett hus, som Àr tio kvadratmeter stort och 2,8 meter högt, tar ungefÀr tvÄ timmar att skriva ut och kostnaden Àr motsvarande 40000 kronor. WinSun menar att konstruktionen Àr lÀtt att flytta runt och ansluta till el.

Ursprungligen var husen avsedda att anvÀndas av turister som ett enkelt mobilt boende och dÀrför Àr de byggda för att rymma tvÄ sÀngar, toalett och dusch.

Men de kan alltsÄ ocksÄ anvÀndas inom vÄrden eftersom de kan flyttas runt och anvÀndas för isolering av patienter och vÄrdpersonal. WinSun lÄter sjukhusen prenumerera pÄ husen i form av en tjÀnst och en rad andra företag stöttar initiativet med bland annat fönster, dörrar och elektronisk utrustning.

Foto: WinSun

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.