Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏠 3d-printade hus hjälper i kampen mot Coronaviruset

🏠 3d-printade hus hjälper i kampen mot Coronaviruset

Det kinesiska byggföretaget WinSun ska 3d-printa 200 hus där i första hand sjukhuspersonal ska kunna vila upp sig och bo temporärt.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

WinSun, ett kinesiskt byggföretag, ska 3d-printa 200 hus där i första hand sjukhuspersonal ska kunna vila upp sig och bo temporärt.

Byggnaderna skrivs ut i betong och återvunnet material för att sedan transporteras till Hubei-provinsen där Coronaviruset, eller Covid-19, först bröt ut och där också vårdinsatserna har varit som mest intensiva. Än så länge har 15 färdiga hus levererats till Xianning Central Hospital i Hubei.

Foto: WinSun

Ett hus, som är tio kvadratmeter stort och 2,8 meter högt, tar ungefär två timmar att skriva ut och kostnaden är motsvarande 40000 kronor. WinSun menar att konstruktionen är lätt att flytta runt och ansluta till el.

Ursprungligen var husen avsedda att användas av turister som ett enkelt mobilt boende och därför är de byggda för att rymma två sängar, toalett och dusch.

Men de kan alltså också användas inom vården eftersom de kan flyttas runt och användas för isolering av patienter och vårdpersonal. WinSun låter sjukhusen prenumerera på husen i form av en tjänst och en rad andra företag stöttar initiativet med bland annat fönster, dörrar och elektronisk utrustning.

Foto: WinSun

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.