Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🏡 3D-printade hus på 24 timmar

🏡 3D-printade hus på 24 timmar

Mighty Buildings använder en 6 meter hög skrivare inne i en lagerbyggnad för att skriva ut små hem på bara 24 timmar.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Startupen Mighty Buildings kan 3D-printa hus på 24 timmar tack vare en 6 meter hög skrivare i en lagerbyggnad i Oakland, USA. Till skillnad från liknande företag använder Mighty Buildings en process som kan skriva ut fler delar av huset, som yttertak och innertak, vilket sparar både tid och pengar.

Enligt startupen kan husen bli prismässigt mer överkomliga genom att större automatisering av byggprocessen. Jämfört med andra hus i Kalifornien så kan Mighty Buildings hus kosta så mycket som 45 % mindre.

Inte nog med det, dessa hus är billigare att bygga jämfört med andra fabriksbyggda konstruktioner. Mighty Buildings använder också ett enda material för att bygga en vägg, till skillnad från andra företag som använder ett dussin olika material. Färre beståndsdelar minskar inte bara avfallet. Det kan också bidra till att göra bostäderna mer energieffektiva tack vare att väggar av ett enda material kan minskar termiskt läckage.

Startupen kan bygga en rad hus i olika storlekar, som till exempel studiohus samt två eller tre sovrum. Deras fokus ligger dock på att skapa motsvarigheten till attefallshus för Kaliforniens bakgårdar.

Teamet som grundade Mighty Buildings känner tillförsikt i att de, med en stark grund inom robotik, tillverkning och hållbarhet, kan möta upp de olika aspekterna av problem som berör moderna bostäder, menar Eric Migicovsky partner på Y Combinator enligt Dwell.

Bild: Mighty Buildings


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.