Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛣 TvĂ„ nya vĂ€gar i Detroit laddar bilar medan de kör

🛣 TvĂ„ nya vĂ€gar i Detroit laddar bilar medan de kör

TvÄ nya vÀgar i Detroit kan ladda elfordon som anvÀnder en viss mottagare medan de Äker lÀngs vÀgarna. Dessa tvÄ vÀgar kommer att vara helt i drift 2023.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

I Detroit kommer tvÄ korta nya vÀgar att kunna ladda elfordon (EVs), som anvÀnder en speciell mottagare, under körning. VÀgarna ska vara helt fÀrdiga för anvÀndning 2023.

SÄ hur fungerar dessa vÀgar? För detta projekt kommer spolar att vara inbÀddade i vÀgarna. Dessa spolar levererar magnetisk energi till mottagare som sitter monterade under elbilarna. Energin som skapas mellan spolen och mottagaren anvÀnds sedan för att ladda fordonets batteri. Detta fungerar bÄde nÀr elbilen stÄr stilla och nÀr den Àr i rörelse.

I september 2021 tillkÀnnagav guvernör Gretchen Whitmer pilotprojektet med induktiv fordonsladdning som genomförs tillsammans med projektpartnern Electreon.

"Detta Ă€r en utmĂ€rkt lösning pĂ„ ett problem vi har idag om hur vi ska nĂ„ nollutslĂ€pp", sĂ€ger Tallis Blalack, VD för ASPIRE Engineering Research Center med huvudkontor vid Utah State University, som fokuserar pĂ„ infrastruktur för elfordon, till Fast Company. "Om vi ​​gör det hĂ€r pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt kan vi minska kostnaderna för transporter för alla."

Stefan Tongur, Electreons vice vd för affÀrsutveckling i Los Angeles sa till dot.LA att denna teknik laddar lÄngsammare Àn traditionella plug-in-stationer. Fast Company skriver att trÄdlösa vÀgsystem kan utöka rÀckvidden för elbilars batterier och minska den vilotid som krÀvs för att ladda batterierna. Detta kan ocksÄ "tillÄta lastbilar att övergÄ till att bli elektriska genom att göra det möjligt för dem att anvÀnda mindre, billigare batterier, sÀger föresprÄkare för tekniken. De förestÀller sig induktiv laddning lÀngs delar av motorvÀgar över hela USA."

Förare kan anvÀnda en app i sin telefon eller fordonskontroll för att vÀlja om de vill ladda pÄ vÀgarna eller inte. Betalningen för laddningen fungerar precis som pÄ alla andra laddstationer för elbilar. Systemet kommer dock att vara gratis för förare under pilottesten.

Under de nÀrmaste Ären kommer program som liknar detta att testas i andra stater, inklusive Florida, Indiana, Utah och Pennsylvania.

"Potentialen för att elektrifiera vÀgar och stÀder Àr praktiskt taget oÀndlig och tillsammans med MDOT omformar vi framtiden för transport", sÀger Oren Ezer, VD och medgrundare av Electreon, i ett uttalande.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.