Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚁 Stockholm testar drönare i stadsmiljö

🚁 Stockholm testar drönare i stadsmiljö

Stockholm stad kommer att delta i ett nytt EU-projekt som syftar till att utveckla en drönarinfrastruktur för att leverera varor och tjÀnster. Projektet Àr en del av ett samarbete mellan sex europeiska lÀnder och kan revolutionera hur vi tÀnker pÄ transport och logistik i stadsomrÄden.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

  • Stockholm stad kommer att delta i ett nytt EU-projekt som syftar till att utveckla en drönarinfrastruktur för att leverera varor och tjĂ€nster i stadsomrĂ„den.
  • Genom att anvĂ€nda drönare kan vi undvika trafikstockningar, minska utslĂ€pp och spara tid. Detta kan revolutionera hur vi tĂ€nker pĂ„ transport och logistik i stadsomrĂ„den.
  • Projektet med drönare kommer att bidra till att bygga upp kunskap och kompetens inom drönaromrĂ„det, och det Ă€r nĂ„got som hela branschen kommer att ha nytta av.

Stockholm stad tar nu plats i ett nytt EU-projekt som syftar till att undersöka möjligheterna att anvÀnda drönare i stadsomrÄden.

"Det hÀr Àr riktigt bra för branschen, vi behöver champions som Stockholm stad. De argument, behov av kompetens och lösningar som identifieras i Cityam och för Stockholm kommer att vara ett vÀrdefullt bidrag till hela den nationella omstÀllningen med att stegvis införa teknik, formulera regler och börja nyttja drönartjÀnster. Det finns sÄ mycket samhÀllsnytta att hÀmta. Utmaningen framöver Àr att bygga kompetens och att hitta bra former för samverkan mellan aktörerna", sÀger Billy Josefsson pÄ Luftfartsverket till Computer Sweden.

Revolutionera hur vi tÀnker kring transporter

AnvÀndning av drönare kan revolutionera hur vi tÀnker pÄ transport och leverans av varor och tjÀnster i stadsomrÄden. Genom att flyga kan vi undvika trafikstockningar, minska utslÀpp och spara tid. Drönare kan ocksÄ anvÀndas för att snabbt och effektivt leverera livsviktiga mediciner och förnödenheter till svÄrtillgÀngliga omrÄden.

Projektet med drönare kommer att bidra till att bygga upp kunskap och kompetens inom drönaromrÄdet, och det Àr nÄgot som hela branschen kommer att ha nytta av. Genom att samarbeta med andra lÀnder och organisationer kan Stockholm stad dela med sig av sin expertis och lÀra sig av andra.

Snart flyger drönare fram över staden, och det Àr bara början pÄ en spÀnnande utveckling inom transport och logistik.

KĂ€lla: Computer Sweden - Snart flyger drönare fram över staden – Stockholm tar plats i nytt EU-projekt

💡 Optimist’s Edge: Flygande bilar frĂ„n science fiction till vetenskaplig fakta
Science fiction hÄller pÄ att bli science fact nÀr flygande bilar snart ger resor direkt frÄn A till B med noll klimatutslÀpp.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.