Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🔭 "Vi stödjer Warp för att fortsĂ€tta blicka framĂ„t"

🔭 "Vi stödjer Warp för att fortsĂ€tta blicka framĂ„t"

Att vara Warp-supporter Àr ett bra sÀtt att hÄlla oss uppdaterade om betydande tekniska förÀndringar och fortsÀtta blicka framÄt i vÄrt tÀnkande, vilket gör oss till bÀttre rÄdgivare, sÀger Johannes Hylander, New Republic PR.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

New Republic PR Ă€r ett av Sveriges frĂ€msta konsultföretag för strategisk rĂ„dgivning och operativt stöd Ă„t företag och organisationer. Konsultföretaget har vunnit utmĂ€rkelsen Årets ByrĂ„ de senaste tre Ă„ren.

De stödjer faktabaserade optimistiska nyheter genom att vara Company Premium Supporters.

Vi har pratat med Johannes Hylander, en av grundarna av och partner pÄ New Republic, om hans syn pÄ faktabaserad optimism och framtiden.

Hur kan ny teknik ha en positiv inverkan pÄ ert företag och er profession i framtiden?

– Teknik utvecklas snabbare Ă€n politik vilket ger konsultföretag, som tar sig tid att förstĂ„ konsekvenserna av tekniska förĂ€ndringar, en stor strategisk fördel. LĂ„t mig ge dig ett exempel. Vi har ett nĂ€ra samarbete med digitala lĂ€kartjĂ€nsten Min Doktor som, tillsammans med sin globala spin-off Docly, Ă€r frĂ€mst inom den digitala revolutionen inom sjukvĂ„rden.

– Denna revolution har potential att öka vĂ€lmĂ„endet, livslĂ€ngden och produktiviteten i samhĂ€llet som helhet. De som kan förutspĂ„ vad detta kan komma att betyda för den ekonomiska utvecklingen, försĂ€kringsbranschen, globala resande, bostadspriser i glesbygden osv kommer att stĂ„ som vinnare.  

Varför valde ditt företag att bli Warp News Premium Supporters?

– Vi vill hjĂ€lpa vĂ„ra kunder att genomföra positiva och meningsfulla förĂ€ndringar i sina respektive branscher. Att vara Warp-supporter Ă€r ett sĂ€tt att hĂ„lla oss uppdaterade om betydande tekniska förĂ€ndringar och fortsĂ€tta blicka framĂ„t, vilket gör oss till bĂ€ttre rĂ„dgivare överlag.

Vilken positiv inverkan har tekniken haft för ert företag och det omrÄde ni arbetar inom?

– Åh, var man ska börja ... Vi försöker vara snabba att nyttja nya verktyg och programvaror som ger vĂ„ra kunder en konkurrensfördel. Vi Ă€r stĂ€ndigt pĂ„ jakt efter bĂ€ttre sĂ€tt att identifiera, validera och organisera viktiga nyheter, information frĂ„n regering och kommande politiska initiativ. Teknik Ă€r inte ett mĂ„l i sig, utan kan vara ett sĂ€tt för oss att bidra till ett mer demokratiskt och hĂ„llbart samhĂ€lle.

Vilken teknik tror du kommer att göra mest nytta för mÀnskligheten i framtiden?

– Det Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga, eftersom det hĂ€nder mĂ„nga spĂ€nnande saker. Om jag bara fĂ„r vĂ€lja en mĂ„ste det dock vara utsikten att kunna resa utan klimatavtryck. De senaste nio mĂ„naderna har lĂ€rt oss att vi kan hantera mycket genom att anvĂ€nda Zoom, Teams etc.

Men genom anvÀndning av förnybara brÀnslen, nya innovativa tekniker för flygplan, tÄg, bilar, bÄtar etc. kommer vi att kunna mötas ansikte mot ansikte över hela vÀrlden, utan att förstöra vÄrt jordklot.

För jag tror att pÄ lÄng sikt Àr ÀndÄ verkliga möten mellan intellekt en nödvÀndighet för att nytÀnkande ska rÄda.

Vad Àr din vision för mÀnskligheten Är 2100?

– Wow, vem Ă€r jag att gissa? Saker kan ha utvecklats i sĂ„ mĂ„nga olika riktningar innan dess, och det finns en risk att den globala uppvĂ€rmningen, kĂ€rnvapenkrig eller en ny pandemi kan ha hĂ„llit oss tillbaka. Men, jag Ă€r en optimist i sjĂ€l och hjĂ€rtat och vill gĂ€rna tro att en mer sannolik möjlighet Ă€r att AI, Crispr och förnybar energiteknik kommer att ha anvĂ€nts och gjort det möjligt för oss att, en gĂ„ng för alla, utrota fattigdom och dramatiskt öka mĂ€nniskans genomsnittliga livslĂ€ngd.

Har du nÄgra inspirerande rekommendationer om böcker, podcasts eller dokumentÀrer?

– Jag Ă€lskar att lĂ€sa Zadie Smith och bestĂ€llde just Grand Union, hennes senaste novellsamling. Hon ger mig alltid nya perspektiv pĂ„ samspelet mellan mĂ€nniskor. NĂ€r det gĂ€ller teknik gillar jag verkligen alla podcasts som handlar om ny digital musikutrustning utformad för att lĂ„ta som gitarrer och förstĂ€rkare frĂ„n 60- och 70-talet.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.