Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐱 Wuhan sätter stopp för att döda och äta vilda djur för att hindra pandemier

🐱 Wuhan sätter stopp för att döda och äta vilda djur för att hindra pandemier

Staden där covid-19 viruset uppstod vill stoppa all handel med vilda djur och skapa ett viltreservat av hela området.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

En djurmarknad i den kinesiska staden Wuhan misstänks kunna vara smittkällan till covid-19-viruset. Men nu har Wuhan tagit i med hårdhandskarna för att detta inte ska kunna ske igen.

Staden har nämligen infört ett förbud mot att äta vilda djur. Dessutom har i stort sett all jakt förbjudits i hela Wuhan-området, som därmed blir ett viltreservat.

Det är inte heller längre tillåtet att avla fram vilda djur i burar eller på bondgårdar för att sedan sälja dem som mat. Det är fortfarande tillåtet att avla fram djur för att använda i exempelvis traditionell kinesisk medicin. Men det tänker Wuhan försöka sätta stopp för genom att betala de som sysslar med det för att lägga ner verksamheten och börja med något annat.

Det finns planer på att ge liknande ersättning till djurfarmer över hela Kina. Något som skulle kosta en hel del då handeln med vilda djur beräknas omsätta runt tolv miljarder kronor per år.

Då en kobra kan kosta 150 kronor per kilo och en sibetkatt kostar 750 kronor är det mängder med vilda djur som får sätta livet till varje år och varje djur kan bära på en dödlig smitta.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter