Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐆 Ny enorm databas över Amazonas djurliv

🐆 Ny enorm databas över Amazonas djurliv

Forskare frÄn Wildlife Conservation Society har arbetat med ett enormt projekt - att bygga en enorm databas över Amazonas djurliv. Nu har gruppen mer Àn 57 000 bilder frÄn kamerafÀllor.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Ett omfattande samarbete mellan 147 forskare frÄn 122 forskningsinstitutioner och naturskyddsorganisationer har resulterat i 120 000 bilder av vilda djur i Ätta olika lÀnder. Bilderna Àr tagna med hjÀlp av kamerafÀllor. Detta internationella team samarbetar med Wildlife Conservation Society och tillsammans bygger de upp den hittills största fotodatabasen över Amazonas djurliv.

Studien leds av German Centre for Integrative Biodiversity Research och Friedrich Schiller University Jena. Deras kamerafÀllor har tagit totalt 57 000 bilder av 289 arter frÄn 143 olika fÀltstudieplatser. NÄgra av de arter som fÄngas pÄ kameran Àr jaguarer och deras ungar, jÀttemyrslokar, tapirer, harpyjor (örnar), tukaner, pumor och björnar.

Denna databas byggdes med avsikten att dokumentera förlust av livsmiljöer, fragmentering och effekterna av klimatförÀndringar och samtidigt hÄlla reda pÄ Amazonas djurliv. AmazonasbassÀngen tÀcker nÀstan 3,2 miljoner kvadratkilometer och strÀcker sig genom Brasilien, Bolivia, Colombia, Ecuador, Franska Guyana, Peru, Surinam och Venezuela.

– WCS-forskare Ă€r stolta över att samarbeta med en sĂ„ mĂ„ngsidig grupp av forskare och organisationer i denna viktiga studie. De tiotusentals bilder som WCS tillhandahĂ„ller kommer att fungera som viktig data för att visa var djurlivet förekommer och den hĂ€pnadsvĂ€ckande mĂ„ngfalden av arter som finns i Amazonasregionen, sĂ€ger Robert Wallace, chef för WCS:s Greater Madidi-Tambopata Landscape Program och medförfattare av studien, till Phys.org.

Bild: Rob Wallace/WCS via Phys.org


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.