Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ€ Pandemin har gjort mĂ„nga mer hjĂ€lpsamma

đŸ€ Pandemin har gjort mĂ„nga mer hjĂ€lpsamma

En undersökning visar att mÄnga amerikaner blivit mer förstÄende och hjÀlpsammare under pandemin.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

74 procent av amerikanerna tycker att de har blivit mindre sjÀlviska och fÄtt en bÀttre förstÄelse för andras problem, skriver Good News Network. Det framkommer i en undersökning dÀr vÀlgörenhetsorganisationen VSP Eyes of Hope frÄgat 2 005 amerikaner hur deras attityder förÀndrats under pandemin.

I första hand Àr det ekonomisk hjÀlp som mÄnga bidragit med under 2020. Trots att runt 60 procent sÀger att de haft ekonomiska svÄrigheter under Äret sÄ har ÀndÄ hela 87 procent av de tillfrÄgade skÀnkt pengar till bÀttre behövande.

MÀnniskor har ocksÄ blivit mer mÄna om att ta hand om varandra. 72 procent sÀger att de bryr sig mycket mer om andras vÀlbefinnande nu Àn tidigare.

Även pĂ„ ett mer personligt plan har mĂ„nga engagerat sig mer i sina medmĂ€nniskor. 38 procent har hjĂ€lpt en granne med soporna, 31 procent har tagit en annan mĂ€nniskas hund pĂ„ en promenad och 38 procent har hjĂ€lpt grannen med snöskottning.

– Det har varit oerhört meningsfullt att se hur det senaste Ă„rets utmaningar har fĂ„tt oss att bry oss om varandra Ă€nnu mer. Studien bekrĂ€ftar det vi hört frĂ„n vĂ„ra anstĂ€llda och partners att mĂ€nniskor vill förbĂ€ttra tillvaron i deras omgivning och för sina medmĂ€nniskor eftersom de fĂ„tt en högre syfte efter detta förödande Ă„r, sĂ€ger Pat McNeil, talesperson för VSP Eyes of Hope till Good News Network.

Bild: Pixabay/Anja


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.